Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ελληνικά νησιά που δίνονται στις ΗΠΑ αναφέρεται η Yeni Safak όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα της Yeni Safak μιλά για τα νησιά Σαμοθράκη Λήμνο, Μυτιλήνη και Σκύρο.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν με αμείωτη ένταση το μπαράζ των απαράδεκτων ναυτικών και λεκτικών προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας. Ο υδρογραφικός/ωκεανογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε τη Navtex/0821, υποστηρίζοντας ότι η περιοχή για την οποία έχει εκδώσει Navtex ο αντίστοιχος σταθμός του Ηρακλείου είναι παράνομη!

Η συγκεκριμένη περιοχή, υποστηρίζει η Τουρκία, είχε συμπεριληφθεί στη γνωστή αναφορά της 18ης Μαρτίου του 2020 (την οποία κατέθεσαν στον ΟΗΕ) και αφορά περιοχή βορειοανατολικά της Κρήτης (μεταξύ Κάσου και νομού Λασιθίου στο Καρπάθιο Πέλαγος). Η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι η περιοχή αυτή ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και είναι εντός του γεωγραφικού χώρου του τουρκολιβυκού μνημονίου! Σε αυτή την περιοχή πραγματοποιεί έρευνες το σκάφος Nautical Geo.

Κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης navtex, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. «Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA