Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 13:00 ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Δεν ήρθαμε να καταθέσουμε προτάσεις πυροτεχνήματα» είπε στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου, ενώ αναφορικά με τις προτάσεις που έκανε στην ομιλία του το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο, Ιωάννης Βελλίδης, ερωτώμενος για τους νέους και την ειδική αναφορά που έκανε τόσο ο ίδιος όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την προηγούμενη εβδομάδα, απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει αμελήσει και έχει στοχοποιήσει τους νέους. Ήταν ανέμελοι για την πανδημία. Έτρωγαν ξύλο στις πλατείες. Πλήρωσαν το μάρμαρο της εργασιακής αντιμεταρρύθμισης, κόπηκαν μαζικά από τα ΑΕΙ».

Παράλληλα σε ερώτηση γιατί δεν ζητά πρόωρες εκλογές είπε: «Εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Αν έχει το θάρρος, ας τις προκηρύξει».

https://twitter.com/atsipras/status/1439535522108608512?ref_src=twsrc^tfw

Kαι λίγο αργότερα επανήλθε λέγοντας: «Δεσμευόμαστε, με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, να έχουμε την ουσιαστική προϋπόθεση για προοδευτική κυβέρνηση. Η λαϊκή ετυμηγορία θα κρίνει και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις» και συνέχισε: «Ψάχνει ο κ. Μητσοτάκης να βρει συμμέτοχο στην ευθύνη, εν μέσω πανδημικής κρίσης; Δεν θα τον βρει σ' εμάς. Επαναλαμβάνω, δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Είμαστε εδώ, έτοιμοι. Αν έχει το θάρρος, ας προχωρήσει».

Απατώντας στον κ. Μητσοτάκη ανέφερε: «Συνιστώ στον κ. Μητσοτάκη να είναι πιο φειδωλός σε ψευτοκουτσαβακισμούς (γαλοπούλες τα Χριστούγεννα), όταν προεκλογικά αρνήθηκε να έρθει σε face to face τηλεμαχία».

Για την πανδημία τόνισε: «Τα στοιχεία της πανδημίας είναι η απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής διαχείρισης του τελευταίου χρόνου».

Για τον εμβολιασμό ανέφερε: Ο εμβολιασμός, που είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο και μία ελπίδα, δεν προχωρά όπως θα έπρεπε να είχε προχωρήσει. Υπάρχουν και γι' αυτό ευθύνες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες».

Για τις φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Να την ορίσουμε τη μεσαία τάξη. Ποια είναι; Όταν είδαμε τα νούμερα, διαπιστώσαμε ότι ακίνητη περιουσία πάνω από 150.000 έχει το 13% των Ελλήνων; Πού είναι η μεσαία τάξη λοιπόν; Αν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να πάει το αφορολόγητο στα 200.000 ευρώ. Αλλά το πήγε στα 800.000 για κάθε παιδί. Για δύο παιδιά 1.600.000€. Μιλάμε για 24.000 φορολογουμένους, για το 0,24%. Ανήθικο να γλιτώνουν χρήματα οι πολύ πλούσιοι».

https://twitter.com/atsipras/status/1439539727854624771?ref_src=twsrc^tfw

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη κυβέρνηση και άσκησε έντονη κριτική για επιλογές στελεχών της Νέας Δημοκρατίας: «Η επιλογή Πλεύρη για τη θέση του υπουργού Υγείας, που έχει ταχθεί εναντίον του εμβολίου Η1Ν1, δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει «γραμμάτια» να ξεπληρώσει. Ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε κουβέντα να πει για την αθλιότητα Μπογδάνου και την ίδια στιγμή προχώρησε στην πολιτογράφηση των Αντετοκούνμπο. Χαϊδεύει τα αφτιά της ακροδεξιάς, για να αλιεύει ψήφους στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής».

https://twitter.com/atsipras/status/1439542976334770183?ref_src=twsrc^tfw

Για τα εθνικά θέματα απάντησε: «Η πολιτική της κυβέρνησης είναι «βλέποντας και κάνοντας». Ούτε στρατηγική και λύσεις έχει, ούτε προτάσεις. Είναι επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα. Έχασε και χάνει ευκαιρίες. Δεν αξιοποιεί συγκυρίες ευνοϊκές».

Για τους συνταξιούχους ανέφερε: Οι συνταξιούχοι είναι η επόμενη κατηγορία μαζί με τη μεσαία τάξη που εξαπατήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη. 70 δισεκ. μαύρης τρύπας σε ορίζοντα 50ετίας δημιουργεί στα ασφαλιστικά ταμεία».

«Είναι ένα θέμα που δεν αποτελεί ούτε ζήτημα παραπολιτικής ούτε ζήτημα κλειδαρότρυπας, είναι συνταγματική υποχρέωση των δημόσιων προσώπων να καταθέτουν πόθεν έσχες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού. «Ιδιαίτερα αν είσαι πρωθυπουργός οφείλεις να μην έχεις τίποτα να κρύψεις, κι όταν υπάρχει οποιαδήποτε υποψία για αναληθές πόθεν έσχες οφείλεις να δώσεις απαντήσεις και όχι να στοχοποιήσεις τα ΜΜΕ που αναδεικνύουν το πρόβλημα, όχι να δημιουργείς κλίμα ποινικοποίησης της κριτικής. Είναι λάθος ο τρόπος που ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει το ζήτημα, πρέπει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις».

«Για μας είναι ζήτημα ισονομίας. Θα ήθελα να αναρωτηθείτε τι θα γινόταν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα αν συνέβαινε αυτό ή τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν συνέβαινε σε εμένα», προσέθεσε. Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε τον ρόλο του ερευνητή δημοσιογράφου ούτε του ντετέκτιβ ή του εισαγγελέα, αλλά ως πολιτικό κόμμα αναδεικνύει πολιτικά αυτή την «αντίφαση», και μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες ζητά από τον πρωθυπουργό να απαντήσει.

Δείτε τη συνέντευξη live:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA