Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα δραματική έκκληση προς τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους σε θεωρίες συνωμοσίας για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού από δήθεν γιατρούς του διαδικτύου απηύθυνε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας πως 9 στους 10 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εξαπέλυσε, δε, βολές κατά συγκεκριμένων κομμάτων ότι κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους.

«Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το 91% των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι. Τι άλλο θέλουν κάποιοι εδώ μέσα για να σταματήσουν να λένε όσα λένε; Όσοι κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους να πάνε στις ΜΕΘ που 9 στους 10 τους άκουσαν και δεν εμβολιάστηκαν. Είναι υπεύθυνοι όσοι δίνουν στον κόσμο έστω και τον υπαινιγμό ότι κάτι άλλο συμβαίνει», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.  

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία «πανδημία ανεμβολίαστων» και απευθύνθηκε στους πολίτες και με την ιδιότητα του πατέρα, καλώντας τους να αξιοποιήσουν το δώρο του εμβολίου για την προστασία της υγείας τους και των υπολοίπων. «Ως πατέρας δύο παιδιών -η κόρη μου σε λίγο κλείνει τα 12 και θα εμβολιαστεί -  καλώ τους πολίτες να μην διαβάζουν θεωρίες συνωμοσίας, να πάνε στους παιδιάτρους και να μιλήσουν με τους παιδιάτρους και αυτούς να εμπιστευτούν. Ο εμβολιασμός σε μικρές ηλικίες δεν είναι πράξη αλτρουισμού αλλά πράξη που θωρακίζει τα παιδιά μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA