Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει στη Νέα Υόρκη με πτήση της εταιρείας United γύρω στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης (22/9). Προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Newark και χρειάζεται περί τη μια ώρα, για να είναι στο ξενοδοχείο του στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης. Και, επίσης, στις 19:45 έχει προγραμματισμένο δείπνο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τη συμμετοχή Ευρωπαίων πρωθυπουργών, όπως ο Αυστριακός, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο Βέλγος, Αλεξάντερ Ντε Κρόο και ο Ιρλανδός, Μίχαλ Μάρτιν, αλλά και ηγέτες αφρικανικών χωρών.

Ακόμα, στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι μια συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρεζ, με το βλέμμα στο Κυπριακό, αλλά και στην κλιματική κρίση, ενώ για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί ραντεβού με τον μεταβατικό πρόεδρο της Λιβύης Μοχάμεντ Αλ-Μένφι, με το βλέμμα στις εκλογές που πρέπει να γίνουν στη χώρα τα Χριστούγεννα. Τέλος, στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι και μια συνάντηση με τον πρόεδρο του Αμερικανικού Εβραϊκού Συμβουλίου, Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος είναι από τους βασικότερους εταίρους της χώρας μας στο αμερικανικό Κογκρέσο. 

Βεβαίως, από το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη δεν θα απουσιάζουν επαφές και με σημαντικούς παίκτες του επιχειρείν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνάντηση με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπράντ Σμιθ, αλλά και με τον CEO της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά. Ακόμα, στην ατζέντα των επαφών είναι και μια συνάντηση με τον πρόεδρο του fund KKR, Χένρι Κράβις, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί για τον ΔΕΔΔΗΕ. Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στα εγκαίνια του ναού του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero, ενώ το βράδυ της Πέμπτης θα δώσει το «παρών» σε εκδήλωση της Ομογένειας. 

Σιγή ιχθύος από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, στο μεταξύ, η Τουρκία δεν είχε οχλήσει την ελληνική πλευρά για μια συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Πέμπτη, με αποτέλεσμα αυτή η συνάντηση να θεωρείται όλο και πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί, ιδίως εφόσον ο κ. Ερντογάν υλοποιήσει τον σχεδιασμό του και αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την ομιλία του στον ΟΗΕ.

Όπως είναι σαφές, για να δει τον κ. Μητσοτάκη, ο Τούρκος πρόεδρος θα πρέπει να παρατείνει την παραμονή του και να μείνει την Πέμπτη. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο για πολλούς λόγους, τόσο από άποψης πρωτοκόλλων ασφαλείας όσο και λόγω κορονοϊού, καθώς οι Αμερικανοί έχουν ζητήσει μικρές αποστολές, λίγες διμερείς συναντήσεις και περιορισμένη κινητικότητα. «Αν ήταν να δει τον Ερντογάν, δεν θα το κρύβαμε», λέει αρμόδια ελληνική πηγή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA