Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον «αέρα» βρίσκεται η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, η οποία έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στο περιθώριο της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Οι δύο άνδρες θα έχουν πάντως την ευκαιρία να ανταλλάξουν κάποιες κουβέντες στην κοινή τους παρουσία στα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Ground Zero και δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα βρεθούν και κατ' ιδίαν μέσα στην ημέρα.

Η παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «σπιτιού της Τουρκίας» στην αμερικανική μητρόπολη παρόντων των Ερντογάν, Τατάρ φαίνεται πως βάρυνε το κλίμα γεγονός που ώθησε τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να ματαιώσει το ραντεβού του με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας στην Αμερική.

Οπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, ο κ. Αναστασιάδης επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα στις 11:00 με τον κ. Ελπιδοφόρο στην Αρχιεπισκοπή, αλλά επικαλέστηκε το «βεβαρημένο του πρόγραμμα» για να αποφύγει το ραντεβού, καθώς η Λευκωσία εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένη από την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στην εκδήλωση στην οποία μάλιστα είχε και κοινή φωτογράφηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. Η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, έχει προγραμματιστεί να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.

Σιγή ιχθύος από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, στο μεταξύ, η Τουρκία δεν είχε οχλήσει την ελληνική πλευρά για μια συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Πέμπτη, με αποτέλεσμα αυτή η συνάντηση να θεωρείται όλο και πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί, ιδίως εφόσον ο κ. Ερντογάν υλοποιήσει τον σχεδιασμό του και αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την ομιλία του στον ΟΗΕ.

Όπως είναι σαφές, για να δει τον κ. Μητσοτάκη, ο Τούρκος πρόεδρος θα πρέπει να παρατείνει την παραμονή του και να μείνει την Πέμπτη. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο για πολλούς λόγους, τόσο από άποψης πρωτοκόλλων ασφαλείας όσο και λόγω κορονοϊού, καθώς οι Αμερικανοί έχουν ζητήσει μικρές αποστολές, λίγες διμερείς συναντήσεις και περιορισμένη κινητικότητα. «Αν ήταν να δει τον Ερντογάν, δεν θα το κρύβαμε», λέει αρμόδια ελληνική πηγή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA