Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δημοσκόπηση Pulse: 10,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Διψήφια είναι η διαφορά στην πρόθεση ψήφου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη δημοσκόπηση της PULSE, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ

Κυριάκος Μητσοτάκης (Πηγή: Eurokinissi)
Κυριάκος Μητσοτάκης (Πηγή: Eurokinissi)

Διψήφια είναι η διαφορά στην πρόθεση ψήφου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) και ακολουθεί το ΚΚΕ.

Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση Pulse: Αυτό είναι το προφίλ των αρνητών εμβολιασμού – Πόσο πιθανό θεωρείται ένα νέο lockdown

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η διαφορά στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται στις 10,5 ποσοστιαίες μονάδες καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει το 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 24%, ενώ ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%, και οι Έλληνες με 1,5%. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά διευρύνεται στις 11,5 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 36,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 25%, ενώ έπονται το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%, και οι Έλληνες με 1,5%. Οι ερωτηθέντες θεωρούν ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με 40% (έναντι 42% στην προηγούμενη έρευνα στις 5 - 7 Ιουλίου) ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 26% (24% στην προηγούμενη έρευνα).

ΔΕΘ

Όσον αφορά την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η πλειονότητα των ερωτηθέντων τους κρίνει αμφότερους αρνητικά, ωστόσο είναι ο αρχηγός της αξιωματικός αντιπολίτευσης που δέχεται τις περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις (50%) στο καίριο αυτό ζήτημα, και όχι ο πρωθυπουργός. Όσον αφορά την αξιολόγηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συνολικά το 40% τον κρίνουν σίγουρα θετικά (21%) ή μάλλον θετικά (19%), ενώ το 48% συνολικά τον αξιολογούν σίγουρα αρνητικά (33%) ή μάλλον αρνητικά (15%). Όσον αφορά την αξιολόγηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συνολικά το 40% τον κρίνουν σίγουρα θετικά (21%) ή μάλλον θετικά (19%), ενώ το 48% συνολικά τον αξιολογούν σίγουρα αρνητικά (33%) ή μάλλον αρνητικά (15%).

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Νέα Δημοκρατία #ΣΥΡΙΖΑ #Δημοσκόπηση #ΚΚΕ #Κίνημα Αλλαγής ΚΙΝΑΛ #ΜέΡΑ25 #Κυριάκος Μητσοτάκης #Αλέξης Τσίπρας #ΔΕΘ

Best of Internet