Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αρειος Πάγος: Ξεκίνησε η ανάκριση για την υπόθεση του Νίκου Παππά με τις τηλεοπτικές άδειες

Ξεκίνησε η ανάκριση στον Aρειο Πάγο για την υπόθεση του Νίκου Παππά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών - Πρώτος μάρτυρας κλήθηκε ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε στον Άρειο Πάγο η ανάκριση που αφορά στους χειρισμούς του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Ως πρώτος μάρτυρας κλήθηκε ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας που φέρεται να είχε το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και των εκπροσώπων της λιβανέζικης εταιρείας -CCC στην προσπάθεια δημιουργίας ενός τηλεοπτικού σταθμού φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό ξεκίνησε μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος από τη Βουλή. Είχε προηγηθεί η διαβίβαση μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει, στις αρχές Ιουλίου 2020, ο Χρήστος Καλογρίτσας. Ο επιχειρηματίας, στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον όμιλο CCC, υποστήριξε πως του δόθηκαν 3 εκατομμύρια για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κι όχι για να κατασκευάσει έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως ισχυρίζεται η πλευρά της εταιρείας. Ως «οργανωτή» δε του εν λόγω σχεδίου κατονόμαζε τον Νίκο Παππά με στόχο «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Άρειος Πάγος #Νίκος Παππάς #Δικαστήριο #Χρήστος Καλογρίτσας #ΣΥΡΙΖΑ

Best of Internet