Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δική τους ξεχωριστή σημασία προσδίδουν οι αναρτήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κώστα Μπακογιάννη στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συμπλήρωση 32 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη»

Σε ανάρτησή της στο Twitter η Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει: «32 χρόνια μετά, οι ιδέες και τα πιστεύω σου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Η τρομοκρατία και η τυφλή βία δεν θα νικήσουν. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

https://twitter.com/Dora_Bakoyannis/status/1441991004400259072?ref_src=twsrc^tfw

Από την πλευρά του ο γιος του και δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο facebook ένα τραγούδι του Πάνου Μουζουράκη με τίτλο «Κοίτα μπαμπά».

Παύλος Μπακογιάννης: Η εκτέλεσή του από τη 17 Νοέμβρη

Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν δημοσιογράφος, πολιτικός επιστήμονας και βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σαν σήμερα στις 26 Σεπτεμβρίου στην είσοδο πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγαζόταν το γραφείο του, βυθίζοντας στο πένθος τον πολιτικό κόσμο και σοκάροντας το πανελλήνιο. Μετά την εξάρθρωση της 17Ν το καλοκαίρι του 2002, προέκυψε ότι στην δολοφονία του δραστήριου πολιτικού, που είχε χαρακτηρισθεί κι ως «θιασώτης του ιστορικού συμβιβασμού», συμμετείχαν ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Σάββας Ξηρός, ο Ηρακλής Κωστάρης και στο όχημα (που είχε κλαπεί λίγες μέρες νωρίτερα) βρισκόταν ο Βασίλης Τζωρτζάτος.

Ηταν 07:58 το πρωί...

Τρεις ένοπλοι τον πυροβόλησαν με 45άρια πιστόλια και τον τραυμάτισαν. Ο τότε 54χρονος βουλευτής αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου εξέπνευσε μία ώρα αργότερα. Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς του, η σύζυγος του Ντόρα Μπακογιάννη και τα δύο τους παιδιά, Αλεξία και Κώστας. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Μόναχο και είχε παντρευτεί το 1974. Ο Παύλος Μπακογιάννης κηδεύτηκε στο Καρπενήσι, στις 29 Σεπτεμβρίου 1989 παρουσία πλήθος κόσμου και υπό συνθήματα κατά της τρομοκρατίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA