Μενού
  • Α-
  • Α+

Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος προσβλήθηκε από κορονοϊό πριν από δέκα ημέρες και βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Ευαγγελισμού από το Σάββατο (25/9) το απόγευμα. Ο Β. Λεβέντης λαμβάνει θεραπευτική αγωγή, όπως αναφέρθηκε στο ιατρικό ανακοινωθέν και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται «κρίσιμη».

«Το Σάββατο 25/9/2021 διεκομίσθη με συμπτώματα COVID-19 στο ΓΝΑ Ευαγγελισμός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου όπου και διασωληνώθηκε. Χορηγείται η δέουσα φαρμακευτική αγωγή και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη», αναφέρει το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σε ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε την Κυριακή (26/9) το μεσημέρι. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είναι ανεμβολίαστος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται για ποιο λόγο. Ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του τον Ιούλιο ότι δεν είναι κατά του εμβολίου, είχε προτρέψει μάλιστα τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά αντίθετα πολλές φορές είχε εκφραστεί κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου.

Βασίλης Λεβέντης: Τι ανησυχεί τους γιατρούς

Σύμφωνα με πληροφορίες η διάγνωση είναι σοβαρής μορφής πνευμονία και οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες. Υπάρχει ανησυχία για την κατάστασή του εξαιτίας και της ηλικίας του, και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σταθεροποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξονική έδειξε ότι έχει υποστεί εκτεταμένες βλάβες, λόγω των επιπλοκών. Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο για τη μάχη ζωής που δίνει. «Ο Βασίλης Λεβέντης δίνει μια μεγάλη, κρίσιμη μάχη. Ελπίζουμε να τα καταφέρει. Τα πράγματα όμως είναι αρκετά δύσκολα. Οι επόμενες 2-3 μέρες είναι δύσκολες. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει, γιατί είναι μαχητής. Δίνεται μάχη να σταθεροποιηθεί η πορεία του» τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων και το συγκινητικό μήνυμα του γιου του 

Το Γραφείο Τύπου του κόμματος, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε πως ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης, μεταφέρθηκε νωρίτερα το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», όπου και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω επιπλοκών νόσησης από τον κορονοϊό SARs-COV2. Ας στείλουμε όλοι, θετική ενέργεια στο Βασίλη Λεβέντη και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση».

Η κρίσιμη κατάσταση της υγείας του Βασίλη Λεβέντη, ώθησε τον γιο του Μάριο Γεωργιάδη να ζητήσει από τον κόσμο να κάνει μια προσευχή για τον πατέρα του που έδινε μάχη ανεμβολίαστος για περίπου 10 μέρες. «Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για το ενδιαφέρον, την αγάπη και την στήριξη σας στην σκληρή και άνιση μάχη που δίνει ο πατέρας μου με τον κορόνοιο. Είναι δύσκολες οι στιγμές για την οικογένεια μας και παρακαλούμε να τις σεβαστείτε και να κατανοήσετε την αδυναμία ανταπόκρισης από πλευράς μας. Σύντομα θα επικοινωνήσουμε με όλες και όλους σας. Όποιος επιθυμεί ας κάνει μια προσευχή…», ανέφερε.

Βασίλης Λεβέντης: Όταν μιλούσε για το αν πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο

Σαφέστατη και ξεκάθαρη θέση και στάση υπέρ του εμβολιασμού για την πρόληψη του κορονοϊού είχε ταχθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρώην βουλευτής Βασίλης Λεβέντης. Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020, τις ημέρες δηλαδή που μόλις είχε ανακοινωθεί ότι ανακαλύφθηκε το εμβόλιο και χωρίς να έχει ακόμη κυκλοφορήσει στην αγορά, επεσήμαινε δημοσίως πως «πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν όλοι». «Πρέπει να προτείνουμε στον κόσμο να εμβολιαστεί. Αυτοί που σήμερα λένε να μην κάνουμε εμβόλιο είναι κάτι ακροδεξιοί, κάτι αρνητές που μιλάνε για συνωμοσίες, για Σόρος, διάφορες τρέλες που αναγράφονται στο ίντερνετ. Και δεν έχουν κάτι να αντιπροτείνουν; Τι θέλουνε, να πεθάνει ο κόσμος; Εμείς στην Ένωση Κεντρώων συστήνουμε σε όλους να εμβολιαστούν», είχε πει ο Βασίλης Λεβέντης σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη τον τοπικό σταθμό MesogeiosTV.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA