Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με ιδιαίτερα οξείς εκφράσεις κατά των Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και άλλων υπουργών της απελθούσας κυβέρνησης, εξαπέλυσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, αποκρούοντας τη δριμεία κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ζητήματα της ακρίβειας, των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Έχοντας ακούσει τις αιχμές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για εκποίηση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας (σ.σ. ΔΕΗ) και αδυναμία αντιμετώπισης των αυξήσεων από την κυβέρνηση επειδή «είναι δέσμια των ιδεολογικών της εμμονών περί αυτορρύθμισης της αγοράς», ο κ. Γεωργιάδης τις απέκρουσε μία προς μία με δηλητηριώδεις απαντήσεις.

«Έπρεπε να σας έχουμε πάει σε ειδικό δικαστήριο για τη ΔΕΗ»

«Ζείτε σε παράλληλο κόσμο. Εσείς με αυτά που λέτε ωθείτε τις επιχειρήσεις σε αυξήσεις», είπε αρχικά και πρόσθεσε: « Στον κ. Φάμελλο ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα της ΔΕΗ . Το έχεις ξεχάσει κύριε Φάμελλε ότι με τη δική σου υπογραφή προβλέψατε να πουληθεί το 17% της ΔΕΗ για να πάει στο χρέος, στους “τοκογλύφους” . Απόφαση ΚΥΣΟΙΠ Φεβρουαρίου 19. Ήσουν μέλος του Υπουργικού κύριε και εσύ. Είχες υπογράψει. Αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα για τη ΔΕΗ».

Ακούγοντας, δε, τον Σωκράτη Φάμελλο να φωνάζει πως αυτή η διαδικασία δεν προχώρησε, αντέτεινε: «Ψέματα υπογράφατε δηλαδή; Ψέματα υπογράφατε στην Ευρώπη. Αλλά τέτοιοι ψεύτες που είστε , ψέματα θα υπογράφατε. Απατεώνες κανονικοί. Παίρνει ο Φάμελλος σβάρνα τα κανάλια και λέει για τη ΔΕΗ και έχει υπογράψει να πουληθεί η ΔΕΗ. Και μας απειλείτε τώρα με ειδικό δικαστήριο για τη ΔΕΗ; Εμείς έπρεπε να σας είχαμε πάει ειδικό δικαστήριο για τα χάλια που παραλάβαμε».

Ο Τσίπρας ο μεγαλύτερος «ψεύτης» και «φορομπήχτης» πολιτικός

Απαντώντας, δε, στις παροτρύνσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του Ε. Τσακαλώτου προς την κυβέρνηση να μειώσει φόρους, ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Τόλμησε και είπε ο Τσίπρας το αμίμητο, να μειώσει τους φόρους. Ποιος; Ο μεγαλύτερος φορομπήχτης πολιτικός. Τόλμησε να πει σε εμάς να μειώσουμε τους φόρους, που φορολογήσατε ό,τι κολυμπούσε, ό,τι πετούσε και ό,τι ανέπνεε. Οι ξένοι σας ζητούσαν ένα και εσείς παίρνατε δύο. Γδάρατε τους μικρομεσαίους, γδάρατε τον κόσμο στους φόρους και έρχεστε και μας λέτε οι γδάρτες να μειώσουμε τους φόρους. Βάζατε φόρο στο σουβλάκι 13% αλλά αν είχε αλάτι 23%.  Δεν έχει εφευρεθεί άλλος πιο ψεύτης στον πλανήτη από τον Τσίπρα. Υποδείξεις από εσάς που γδάρατε τον κόσμο δεν δεχόμαστε Σας πονάνε οι αλήθειες, αλλά αν μπορεί ένας από εσάς να αμφισβητήσει τους φόρους. Ντροπή σας έχετε μούτρα και μιλάτε».

Μερίδιο της ανάπτυξης σε όλους τους Έλληνες

Ο Aδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι επιδόσεις της χώρας στην ανάπτυξη, που την θέτουν στην 6η θέση των χωρών της Ε.Ε., δεν ήταν ούτε αναμενόμενες ούτε αυτονόητες, αλλά εδράζονται στα μέτρα της κυβέρνησης και το μόχθο του ελληνικού λαού και οφείλονται στην αύξηση της κατανάλωσης όπως γινόταν συνήθως αλλά και στο ρεκόρ εξαγωγών και επενδύσεων. Τόνισε, δε, πως αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για υπέρβαση και του 5,9% της ανάπτυξης, ο Πρωθυπουργός θα έχει περιθώριο για περαιτέρω μέτρα στήριξης.  «Όσο ο συνολικός μας μόχθος αποδίδει τόσο περισσότερο μερίδιο θα έχουν οι Έλληνες από αυτή την επιτυχία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ζήτημα των ανατιμήσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε - όπως και ο Υπουργός Οικονομικών -  λόγο για παροδικό φαινόμενο, το οποίο είναι εξωγενές, καλώντας τις επιχειρήσεις να μην προβούν σε αυξήσεις τιμών λόγω αύξησης των τιμών των πρώτων υλών. «Μετά τα Χριστούγεννα θα επέλθει ισορροπία , οι τιμές θα πέσουν και τότε θα χάσετε πελάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Απαρίθμησε, δε, το πλέγμα μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου  να συγκρατηθούν οι τιμές και να ενισχυθεί  το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA