Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης καυσίμων

Στόχος σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι να αναχαιτιστεί το μεγάλο κύμα ανατιμήσεων

Τροπολογία για τη μείωση των συντελεστών των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε συγκεκριμένα καύσιμα, ώστε να αναχαιτιστεί το μεγάλο κύμα ανατιμήσεων που πλήττει το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κατέθεσε στη Βουλή σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής των Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμη: Πετρέλαιο θέρμανσης: Έρχονται αυξήσεις - Εσπασε το φράγμα των 80 δολαρίων ανά βαρέλι

Αναλυτικότερα, η τροπολογία προβλέπει τη μείωση των ΕΦΚ, με βάση τους ελάχιστους συντελεστές της Ε.Ε., στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης και στο φυσικό αέριο, για την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2022, καθώς και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φωτιστικό πετρέλαιο, που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα θέρμανσης, κατά την περίοδο από την 15η Οκτωβρίου 2021 έως και την 30η Απριλίου 2022, όταν οι ανάγκες του πληθυσμού είναι αυξημένες.

Η τροπολογία προβλέπει ότι ο χρόνος της μείωσης μπορεί να παραταθεί για όσο διαρκεί η υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών.

«Απέναντι στη συνειδητή αδιαφορία της κυβέρνησης για το κύμα ακρίβειας που απειλεί με φτωχοποίηση την κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. καταθέτει συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις ουσιαστικής προστασίας και στήριξης των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας απολύτως αναγκαία τη μείωση των ΕΦΚ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ανατιμήσεις #πετρέλαιο #φυσικό αέριο #καύσιμα