Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Γιώργος Βαρουφάκης, πατέρας του Γιάνη Βαρουφάκη πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/9) βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 γνωστοποίησε την τραγική είδηση μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας μια φωτογραφία του πατέρα του, την οποία συνόδευε από ένα μίνι βιογραφικό του. Η κηδεία του Γιώργου Βαρουφάκη θα τελεστεί την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο με τίτλο «Γιώργος Βαρουφάκης (1925-2021)» που έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκη για τον πατέρα του:

«Χτες το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυκτα, πέθανε ο Γιώργος Βαρουφάκης. Ο Γιώργος Βαρουφάκης γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου τον Ιούνιο του 1925 όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Αμπέτειο Σχολή. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε σε παράρτημα ελληνικής τράπεζας στο Κάιρο προτού έλθει στην Αθήνα το 1946 για να γραφτεί στο Χημικό Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λίγο πριν ξεσπάσει ο δεύτερος εμφύλιος, μετά από διάβημά του στην Κοσμητεία διαμαρτυρόμενος εκ μέρους του φοιτητικού του συλλόγου για την αύξηση των διδάκτρων, συνελήφθη από την Ασφάλεια. Αρνούμενος να υπογράψει τη γνωστή τότε «δήλωση», φυλακίστηκε στην Αθήνα και αργότερα εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Εκεί είχε την τύχη να συμπάσχει με συντρόφους όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μανώλης Κατράκης και ο Σπύρος Λιναρδάτος».

https://twitter.com/yanisvaroufakis/status/1443028225857363970?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA