Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την επόμενη Πέμπτη 7 Οκτωβρίου προγραμματίστηκε η κύρωση από τη Βουλή της αμυντικής συμφωνίας της Ελλάδας με τη Γαλλία, αν και η εκπεφρασμένη πρόθεση του πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής ήταν για την Τρίτη 5 Οκτωβρίου. Οι διεθνείς υποχρεώσεις του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά λόγω της συμμετοχής τους στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών όμως τροποποίησαν το πρόγραμμα.

Πρακτικά πάντως η διαδικασία σημαίνει πως αντί της απλής ενημέρωσης που επρόκειτο να κάνει στην εθνική αντιπροσωπεία ο πρωθυπουργός για το περιεχόμενο της συμφωνίας, έπειτα από συνεννόηση με τα κόμματα, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην κατάθεση της συμφωνίας στη Βουλή και την εκκίνηση της διαδικασίας νομοθετικού έργου ώστε η συμφωνία να κυρωθεί αμέσως από το Κοινοβούλιο.

Η συμφωνία στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η προμήθεια των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, των φρεγατών Belharra θα κατατεθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή στο Κοινοβούλιο, την προσεχή Τρίτη θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ενώ την επόμενη Πέμπτη θα εισαχθεί προς κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε εκείνη τη συνεδρίαση θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA