Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε νωρίτερα η αντιπαράθεση  για τα επεισόδια που εκτυλίσσονται τις δύο τελευταίες ημέρες στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, καταδίκασε τα επεισόδια και την απόπειρα παράνομης διακοπής των μαθημάτων. Οι αναφορές της, ωστόσο, δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές από ΣΥΡΙΖΑ και  ΚΚΕ,  με τον Νίκο Φίλη να της επιτίθεται.

Διαβάστε ακόμη: ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Φασίστες χτυπήσαν μαθήτρια μέσα στο σχολείο - Χαιρετούσαν ναζιστικά και απειλούσαν με κρεμάλες

«Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια παράνομης διακοπής μαθημάτων», τόνισε  η κ. Μακρή. «Βγήκαν από το σχολείο με καδρόνια χρυσαυγίτες και έβγαλε ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή και απλά καταδικάζετε; Δεν έχετε τόλμη. Ήταν τραμπουκισμός, τόσο πολύ είστε δεμένοι στο άρμα της ακροδεξιάς; Αφήνετε τους τραμπούκους να αλωνίζουν, ντροπή. Τι μήνυμα στέλνετε στους Χρυσαυγίτες με αυτό που λέτε τώρα», αντέτεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Ο  βουλευτής του ΚΚΕ,  Γιάννης Δελής κάλεσε το υπουργείο να πάρει θέση, καθώς όπως είπε  δεν επρόκειτο για μια απλή διακοπή μαθημάτων, αλλά για επιθέσεις φασιστικών ομάδων. Η Υφυπουργός Παιδείας  επανήλθε λέγοντας ότι καταδίκασε απερίφραστα αλλά πιθανώς όχι με τον τρόπο που ήθελε η αντιπολίτευση. «Απλώς είμαι προνοητική ως δικηγόρος και δεν θα πάρω θέση καθώς δεν γνωρίζω από μέσα τα πράγματα. Αυτά για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή δεν έχουν αποδέκτη την κυβέρνηση ούτε κι εμένα προσωπικά, σημείωσε, αποκρούοντας κατηγορηματικά τα αντιπολιτευτικής πυρά». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA