Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δρόμο για τη χορήγηση της θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων και στη χώρα μας, ανοίγει τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο. Τη ρύθμιση είχε προαναγγείλει από χθες ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας πως παρότι η συγκεκριμένη θεραπεία κατά του κορονοϊού δεν έχει πάρει έγκριση, τα θετικά αποτελέσματα που παρήγαγε στις κλινικές δοκιμές του Αυγούστου, οδήγησε στην απόφαση αξιοποίησης της.

Δείτε την τροπολογία εδώ

Η τροπολογία προβλέπει ότι η χορήγηση στην Ελλάδα μη εγκεκριμένων μονοκλωνικών αντισωμάτων, τα οποία προορίζονται για την πρόληψη της βαριάς νόσησης στους μνημονευόμενους covid ασθενείς και για τα οποία έχει εκδοθεί επιστημονική γνώμη της Επιτροπής Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είναι δυνατή μόνο στο πλαίσιο ομαδικού προγράμματος  πρώιμης πρόσβασης υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις και με την κάλυψη της δαπάνης να βαρύνει το εμβόλιο. 

Από το περιεχόμενο της τροπολογίας προκύπτει ότι η χρήση της θεραπείας θα αφορά στα πρώτα στάδια της νόσησης, συνεπώς φαίνεται ότι δεν ενδείκνυται  για ασθενείς που νοσηλεύονται ήδη σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες προτεραιότητα θα έχουν οι ασθενείς με βαρέα υποκείμενα νοσήματα.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 η δυνατότητα κατ’ οίκον εμβολιασμού από ιδιώτες γιατρούς. 

Κίνητρα για τους αναισθησιολόγους

Την έλλειψη αναισθησιολόγων στο ΕΣΥ και ιδίως σε νοσοκομεία εκτός Αττικής, επιχειρεί να αντιμετωπίσει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στην Βουλή.

Δείτε την τροπολογία εδώ

Η ρύθμιση που προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης προβλέπει μεταξύ άλλων ότι  αναισθησιολόγοι  του ΕΣΥ που μετακινούνται σε νοσοκομεία εκτός Αττικής ή ιδιώτες αναισθησιολόγοι, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους, για την κάλυψη κενών σε νοσοκομεία εκτός Αττικής θα λαμβάνουν 250 ευρώ ανά εφημερία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA