Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δρόμο για την επιδότηση και των οικιακών καταναλωτών φυσικού αερίου, στα πρότυπα όσων θεσπίζονται για τους καταναλωτές χαμηλής τάσης της ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο την απορρόφηση μεγάλου μέρους της αύξησης των τιμών, ανοίγει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή με τα μέτρα στήριξης που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 8 της τροπολογίας, με την οποία καθιερώνεται ειδικό Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, προβλέπεται πως με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, δύναται να παρέχεται από τον ειδικό λογαριασμό επιδότηση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου ως έκπτωση από τους προμηθευτές φυσικού αερίου και να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων.  Ορίζονται, δε, ως δικαιούχοι της επιδότησης οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου.

Οι λεπτομέρειες του μέτρου για τον καθορισμό των δικαιούχων βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, το ύψος της επιδότησης ανά θερμική μεγαβατώρα, η διαδικασία, ο τρόπος και ο χρόνος χορήγησης, η περίοδος κατανάλωσης , καθώς και τα ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων, προβλέπεται ότι αποσαφηνίζονται με κοινή υπουργική απόφαση.

Δείτε το άρθρο 8 της τροπολογίας εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11739205.pdf

Μόλις χθες άλλωστε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωνε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑI ότι: «παρακολουθούμε την εξέλιξη στις διεθνείς τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου. Εφόσον δούμε ότι παραμένουν αυτές οι πολύ υψηλές τιμές και οι εξαιρετικές συνθήκες. Εδώ είμαστε να στηρίξουμε τους Έλληνες καταναλωτές. Δεν θα αφήσουμε απροστάτευτα τα ελληνικά νοικοκυριά σε αυτό το διεθνές ράλι τιμών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA