ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30/09/2021 13:13

Βουλή: Ανοίγει ο δρόμος για επιδότηση και των οικιακών καταναλωτών φυσικού αερίου

Το δρόμο για την επιδότηση και των οικιακών καταναλωτών φυσικού αερίου, στα πρότυπα όσων θεσπίζονται για τους καταναλωτές χαμηλής τάσης της ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο την απορρόφηση μεγάλου μέρους της αύξησης των τιμών, ανοίγει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή

Βουλή: Ανοίγει ο δρόμος για επιδότηση και των οικιακών καταναλωτών φυσικού αερίου
Χρήστος Σταϊκούρας (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Το δρόμο για την επιδότηση και των οικιακών καταναλωτών φυσικού αερίου, στα πρότυπα όσων θεσπίζονται για τους καταναλωτές χαμηλής τάσης της ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο την απορρόφηση μεγάλου μέρους της αύξησης των τιμών, ανοίγει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή με τα μέτρα στήριξης που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 8 της τροπολογίας, με την οποία καθιερώνεται ειδικό Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, προβλέπεται πως με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, δύναται να παρέχεται από τον ειδικό λογαριασμό επιδότηση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου ως έκπτωση από τους προμηθευτές φυσικού αερίου και να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Ορίζονται, δε, ως δικαιούχοι της επιδότησης οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου.

Οι λεπτομέρειες του μέτρου για τον καθορισμό των δικαιούχων βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, το ύψος της επιδότησης ανά θερμική μεγαβατώρα, η διαδικασία, ο τρόπος και ο χρόνος χορήγησης, η περίοδος κατανάλωσης , καθώς και τα ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων, προβλέπεται ότι αποσαφηνίζονται με κοινή υπουργική απόφαση.

Δείτε το άρθρο 8 της τροπολογίας εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11739205.pdf

Μόλις χθες άλλωστε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωνε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑI ότι: «παρακολουθούμε την εξέλιξη στις διεθνείς τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου. Εφόσον δούμε ότι παραμένουν αυτές οι πολύ υψηλές τιμές και οι εξαιρετικές συνθήκες. Εδώ είμαστε να στηρίξουμε τους Έλληνες καταναλωτές. Δεν θα αφήσουμε απροστάτευτα τα ελληνικά νοικοκυριά σε αυτό το διεθνές ράλι τιμών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΘ ΒΟΥΛΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ