Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπροστά με 11,1% στην πρόθεση ψήφου (που στην εκτίμηση ψήφου ανεβαίνει στο 14,8%) είναι η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Στην πανελλαδική δημοσκόπηση που έγινε σε 1.200 άτομα, την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερή επιλογή διακυβέρνησης ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος στο ερώτημα ποιος είναι ο κατάλληλος για πρωθυπουργός, με προβάδισμα 22 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ταυτόχρονα, αποτυπώνεται η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί την διετή κυβερνητική φθορά και τις αδυναμίες που παρουσιάζονται στην έρευνα.

Αναλυτικότερα, η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 43,8% έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά μειώνεται στο 11,1% καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 30,8% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτίμηση Ψήφου

Η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 43,8% έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 8% (8,7%), το ΚΚΕ με 6,8%, η Ελληνική Λύση με 5,3% (6,9%) και το Μέρα 25 με 5,5% (4,1%).

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,% ενώ για πρώτη φορά ανιχνεύονται πάνω από τη μονάδα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Ελληνες για την Ελλάδα και οι Οικολόγοι Πράσινοι. 

Πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση

Οι πολίτες αξιολογούν θετικά με 39% την κυβέρνηση έναντι 14% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αρνητικά αξιολογούν την ΝΔ το 54% έναντι 73% που είναι το αντίστοιχο για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διαφορά 22% έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεντρώνει 38% έναντι 16% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι ερωτηθέντες κρίνουν θετικά τον πρωθυπουργό με 43% έναντι 19% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο μέσο της κυβερνητικής του θητείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιολογείται αρνητικά από το 50% έναντι 71% που αξιολογούν επίσης αρνητικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Ανασχηματισμός

Ουδέτεροι εμφανίζεται το 50% των ερωτηθέντων σε σχέση με τον ανασχηματισμό Μητσοτάκη. Οι αρνητικές γνώμες είναι στο 35% ενώ οι θετικές μόλις στο 10%. 

Πώς εκτιμάται η πορεία της χώρας

Το 51% εκτιμά ότι η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση έναντι 38% που θεωτεί ότι βαδίζει προς τη σωστή.

Η πρόθεση συμμετοχής στον μαζικό εμβολιασμό

Ενδιαφέρον έχει το ερώτημα για το εμβόλιο. Το 75% απάντησε ότι έχει ήδη εμβολιαστεί. Το 6% αναφέρει ότι θα το κάνει, το 11% ότι δεν θα εμβολιαστεί, το 3% απαντά ότι έχει νοσήσει και το 4% δηλώνει ακόμη αναποφάσιστο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA