Μενού
  • Α-
  • Α+

Βαριές αλληλοκατηγορίες αντάλλαξαν στην Ολομέλεια της Βουλής Θάνος Πλεύρης και Παύλος Πολάκης με αφορμή τους ισχυρισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση δεν προμηθεύτηκε τα μονοκλωνικά αντισώματα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό 6.000 άνθρωποι. Σε υψηλούς τόνους ο υπουργός Υγείας αντέστρεψε τα πυρά σημειώνοντας ότι το φάρμακο που πρότεινε ο κ. Πολάκης να δοθεί στον κόσμο ανακλήθηκε ως επικίνδυνο. Οι τόνοι έγιναν ακόμη πιο οξείς όταν ο Παύλος Πολάκης σχολίασε ότι δεν θα του μάθει ιατρική ο Σωτήρης Τσιόδρας με τον υπουργό Υγείας να αντιτείνει πως ο λαϊκισμός του τελειώνει σήμερα.  

Παρουσιάζοντας την τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα, ο Θάνος Πλεύρης επισήμανε εκ νέου πως δεν συνίσταται για όλους τους νοσούντες από κορονοϊό και σίγουρα όχι για ασθενείς που νοσηλεύονται ήδη βαριά και ειδικά σε ΜΕΘ. «Είναι επιστημονικά εκτεθειμένος όποιος προωθεί τα μονοκλωνικά ως αντίβαρο του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη νόσηση. Αυτή είναι η λύση. Να εξηγηθούν αυτοί που λένε ότι τα εμβόλια είναι σε πειραματικό στάδιο αλλά θέλουν μονοκλωνικά τα οποία επίσης είναι σε πειραματικό στάδιο», σημείωσε αρχικά ο υπουργός Υγείας «καρφώνοντας» εμμέσως τον Παύλο Πολάκη.

Λίγη ώρα αργότερα στο βήμα ανέβηκε ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας για προσωπική του δικαίωση και καταγγέλλοντας δολοφονία της προσωπικότητάς του από όσους επί έναν χρόνο τον εμφανίζουν ως αρνητή και ψεκασμένο. «Ξέρουμε κι εμείς ιατρική. Δεν θα την ξεχάσουμε. Δεν θα μας μάθει ο Τσιόδρας την ιατρική», σχολίασε αρχικά και εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης πρόσθεσε: «Το 82,5% των θανάτων είναι ηλικίες άνω των 65. Είχα πει από την αρχή ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες. Η κυβέρνηση άφησε να πεθάνουν όσους πάνω από 65 δεν εμβολιάστηκαν ή εμβολιάστηκαν και δεν τους έπιασε το εμβόλιο. Αν η κυβέρνηση είχε φέρει 20.000 μονοκλωνικά είναι βέβαιο ότι θα είχαμε σώσει τουλάχιστον 6.000 συνανθρώπους μας. Πείτε με όπως θέλετε αλλά εγώ δεν μπορώ να το δεχθώ ούτε θα το συγχωρήσω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ήρθε ο νους στην κεφαλή σας. Δυστυχώς ήρθε αργά, και θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει 7.000 – 8.000 κόσμο».

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. «Σε όσα λέει ο κ. Πολάκης δεν λέει ότι τελικά το φάρμακο που πρότεινε ανακλήθηκε και δόθηκε οδηγία ότι έπρεπε να έρθει μαζί με άλλη θεραπεία για να έχει αποτέλεσμα. Και αυτός μας έλεγε να το δώσουμε στον κόσμο. Και πάλι ενδεχομένως να υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες με τα μονοκλωνικά. Γι' αυτό λέμε ότι δεν είναι για κάθε περίπτωση. Αν κύριε Πολάκη αντί να στέλνατε μηνύματα στο facebook λέγατε στον κόσμο να εμβολιαστεί θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα», είπε ο κ. Πλεύρης και απευθυνόμενος προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε λέγοντας: «Καλή ανοσία λοιπόν γιατί μάλλον εδώ κοντά κάνατε και τη δεύτερη δόση».  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA