Μενού
  • Α-
  • Α+

Σκληρή απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε πριν από λίγο ο Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις τουρκικές αιτιάσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Ελλάδα στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία λειτουργεί επί τη βάση των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας, εν αντιθέσει με άλλους - εννοώντας την Τουρκία – που υποσκάπτουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ. «Είναι αμιγώς αμυντική συμφωνία δεν στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε. Αντίστοιχη συμφωνία υπέγραψα με τα Εμιράτα».

Και συνέχισε λέγοντας πως «στο πλαίσιο αυτό, των αμυντικών προτεραιοτήτων των συμφωνιών, θα ήθελα να πω πως οι τουρκικές αιτιάσεις είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ. Αν η Τουρκία ενοχλείται από τις συμφωνίες, διαλαμβάνει τον εαυτό της ως εν δυνάμει επιτιθέμενο». Αναφορικά με τις διερευνητικές επαφές που αναμένεται να διεξαχθούν την ερχόμενη Τετάρτη στην Αγκυρα, ο κ. Δένδιας δήλωσε πως «η Ελλάδα όπως πάντα προσέρχεται στις συνομιλίες με διάθεση εποικοδομητική. Στις άτυπες αυτές επαφές θα εξεταστεί το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Βεβαίως η χώρα μας δεν έχει αυξημένες ελπίδες, αλλά ποιος ξέρει, μπορεί η πραγματικότητα να μας διαψεύσει ευχάριστα». Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, έγιναν αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Ούγγρο ομόλογό του, Peter Szijjarto.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA