Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Δύο κράτη στην Κύπρο, τουρκικό έμβλημα ο δικέφαλος αετός

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ερντογάν επικαλέστηκε το έμβλημα του Βυζαντίου, δηλαδή τον δικέφαλο αετό, τον οποίο χαρακτήρισε ως τουρκικό σύμβολο

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Πηγή: Eurokinissi)
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Πηγή: Eurokinissi)

Τον εκνευρισμό της Άγκυρας για την ελληνογαλλική συμμαχία ήρθε να δείξει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα νέο κρεσέντο προκλητικότητας τόσο κατά της χώρας μας όσο και κατά της Κύπρου. Όπως δήλωσε ουσιαστικά, συνεχίζει την ίδια πολιτική προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να μιλήσει για ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, την ώρα που τόσο ο ΟΗΕ όσο και η διεθνής κοινότητα γενικότερα απορρίπτει εμφατικά την θέση αυτή, μιλώντας για Ομοσπονδία.

Επιπρόσθετα, είπε πως θα προχωρήσει σε βήματα παρόμοια με αυτά που έκανε στα Βαρώσια. Εντύπωση, όσον αφορά την ομιλία του Τούρκου Προέδρου στο κοινοβούλιο της γείτονος, προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι επικαλέστηκε το έμβλημα του Βυζαντίου, δηλαδή τον δικέφαλο αετό, τον οποίο χαρακτήρισε ως τουρκικό σύμβολο. Όπως υποστήριξε, το έμβλημα, το οποίο χαρακτήρισε «τουρκική κληρονομιά», κοιτά τόσο στη Δύση όσο και στην Ανατολή, όπως κι η χώρα του.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν #Κύπρος #Τουρκία #Ανατολική Μεσόγειος

Best of Internet