Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αυξήσεις στην ενέργεια - Γεωργιάδης: Αν συνεχιστούν, θα διατηρηθούν και μετά το τέλος του χρόνου τα μέτρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως θα συνεχιστούν τα μέτρα της κυβέρνησης αν υπάρξει συνέχεια στις αυξήσεις στην ενέργεια ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας με τους ελέγχους να συνεχίζονται 

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Την άποψη πως ακόμη δεν έχει φανεί η πραγματική επίπτωση από τις αυξήσεις στην ενέργεια εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που παράλληλα ξεκαθάρισε πως αν το φαινόμενο συνεχιστεί τότε θα παραταθούν και τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση.

«Δε θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος, να παγώσει η κυβέρνηση είναι από πάνω» διαβεβαίωσε, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως «Η πραγματική επίπτωση των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια δε θα έρθει ακόμα. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί, θα συνεχιστούν τα μέτρα και μετά το τέλος του χρόνου».

Παράλληλα τόνισε πως συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι και «Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας».

Ο υπουργός επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη με 2,1%. «Η Ισπανία είναι 4,1% και εμείς 2,1% και ο Τσίπρας μας έλεγε να ακολουθήσουμε το ισπανικό παράδειγμα». Σε άλλες χώρες όχι μόνο στο ΗΒ, υπάρχουν και ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ, εμείς δεν έχουμε καμία έλλειψη στην εφοδιαστική αλυσίδα, είπε και πρόσθεσε ότι η επιβάρυνση στο ρεύμα, θα είναι 1 με 2 ευρώ το μήνα, ενώ στο επίδομα θέρμανσης οι δικαιούχοι θα διαπιστώσουν αύξηση του ποσού κατά 20%.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα μοιράζονται με δίκαιο τρόπο σε όλους τους Έλληνες. Τέλος, αναφερόμενος στις παρελάσεις σημείωσε ότι, πρέπει να γίνουν.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Άδωνις Γεωργιάδης #αυξήσεις #ρεύμα #ενέργεια

Best of Internet