Μενού
  • Α-
  • Α+

Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Βαλένθια και το Συνέδριο του ΕΛΚ σημαίνει και πάλι…εντατικό πρόγραμμα, το οποίο θα γίνει ακόμα πιο εντατικό για τους υπουργούς, οι οποίοι σήμερα, στο υπουργικό συμβούλιο στις 11:00, αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους τους περίφημους «μπλε φακέλους» τους με τα ετήσια σχέδια δράσης για τα υπουργεία τους. 

Διαβάστε ακόμη: Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδριάζει τη Δευτέρα - Τα θέματα που θα συζητηθούν

Το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου έχει ετοιμάσει το «πακέτο» για κάθε υπουργό, με τις στρατηγικές προτεραιότητες που θα πρέπει να εκπληρωθούν εντός του 2022, καθώς αυτή την περίοδο και ως τον Δεκέμβριο τρέχουν δρομολογημένες δράσεις από τους περυσινούς «μπλε φακέλους». Και αν νομίζουν κάποιοι ότι η παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου έχει ατονήσει λόγω της πανδημίας και των αλλεπάλληλων κρίσεων που κάνει η κυβέρνηση, αυτό δεν ισχύει, μιας και η Προεδρία της κυβέρνησης συνεχίζει να επιτηρεί την εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου μέσω του συστήματος «ΜΑΖΙ». 

Σημειωτέον, σε όλα τα υπουργικά συμβούλια ως τώρα ο κ. Σκέρτσος ενημερώνει όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αναλυτικά για το παραχθέν έργο της κυβέρνησης ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρεται από το βήμα του briefing σε επιλεγμένες δράσεις των επιμέρους υπουργείων. 

Γενέθλια στη βάση

Η σημερινή μέρα, όμως, είναι σημειολογική για τη ΝΔ, με δεδομένο ότι πρόκειται για την επέτειο ίδρυσης του κόμματος που «σβήνει» φέτος 47 κεράκια. Με δεδομένη την ύφεση της πανδημίας, συνεπώς, τα γενέθλια θα εορταστούν σήμερα και ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί εντός Αττικής σε μεγάλη εκδήλωση που οργανώνει η Τοπική Οργάνωση της ΝΔ στην Παιανία. Θα είναι έτσι μια ευκαιρία να «ζεστάνει» κάπως περισσότερο το κόμμα, το οποίο ούτως ή άλλως έχει μπει σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών (στις 24/10) για την ανάδειξη κομματικών προέδρων νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων, αλλά και την εκλογή συνέδρων για το συνέδριο που θα γίνει είτε το πρώτο είτε το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου. 

Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, μπορεί να διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι εκλογές δεν θα γίνουν άμεσα, ο ίδιος όμως φροντίζει σιγά σιγά να ζεστάνει τις μηχανές του κόμματος εν γένει και ο ίδιος βγαίνει και θα βγαίνει πολύ περισσότερο από το γραφείο του, επιστρέφοντας στις περιοδείες. Πολλές φορές, βεβαίως, οι επισκέψεις του συνδέονται με ένα έργο που υλοποιείται, εξ ου και ο ίδιος επαναλαμβάνει τακτικά τη φράση «το είπαμε, το κάναμε», όπως έκανε την Παρασκευή από τη Σάμο, όπου εγκαινιάστηκε η νέα κλειστή δομή μεταναστών.

Ο πρωθυπουργός, βεβαίως, ως πολιτικά έμπειρος, γνωρίζει ότι οι επόμενες εκλογές είναι πλέον χρονικά πιο κοντά εν σχέσει με τις προηγούμενες, μετά τη συμπλήρωση δύο ετών από την εκλογική νίκη της ΝΔ. Εξ ου και με δεδομένη τη φθορά που έχει επέλθει μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, ο ίδιος θέλει να ξαναπιάσει το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει, επενδύοντας στην επαφή με τους πολίτες.

Αυτή, δε, θα συστηματοποιηθεί περισσότερο και από τον Νοέμβριο, όταν ενδέχεται να ξεκινήσει τις επισκέψεις του στην περιφέρεια για τη διαβούλευση του Εθνικού Σχεδίου Νέων που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ και το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο ως το τέλος Οκτωβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA