Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τέθηκε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Α' Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Σχολιάζοντας την διαγραφή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) σημείωσε πως «είχαμε προειδοποιήσει για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ. Η διαγραφή Μπογδάνου δεν την αναιρεί». 

Διαβάστε ακόμη: Κωνσταντίνος Μπογδάνος: «Οταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα το εννοούσαμε», λένε κυβερνητικές πηγές

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζοντας πως η διαγραφή άργησε 2 εβδομάδες. «Η φασιστική και αποτρόπαια δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα νηπίων μεταναστών δεν ήταν ικανή, μέχρι που ο Μπογδάνος άγγιξε και το περιβάλλον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ανέφερε στη Βουλή ότι στις γιορτές μίσους σε Γράμμο - Βίτσι παρευρέθηκε μαζί με την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου, αλλά και τον βουλευτή Καστοριάς της Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια», αναφέρει η Αξιωματική Αντιπολίτευση. 

«Συνεπώς, για να είναι ειλικρινής η στάση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από τον Μπογδάνο θα πρέπει να διαγράψει άμεσα και τον βουλευτή Τζηκαλάγια και να αποπέμψει την κα Αντωνίου από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στις γιορτές μίσους μαζί με της Χ.Α. και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Και μετά ας πάρουν σειρά οι ακροδεξιοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί του. Διαφορετικά, αυτή η σημερινή του απόφαση θα είναι υποκριτική και θα επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει και ανέχεται ακροδεξιούς στο κόμμα του και την κυβέρνησή του», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του. 

Οι αναφορές Μπογδάνου για τους κομμουνιστές που εξόργισαν τον Δένδια

Η «καρατόμηση» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου έρχεται μετά το «ξέσπασμα» του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από το βήμα της Βουλής, μετά από αναφορές του (πρώην πλέον) βουλευτή της ΝΔ για την παρουσία του σε εκδήλωση στο Βίτσι, όπου κατέθεσε στεφάνι και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοούμενοι», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής.

Είχε προηγηθεί η έντονη αντιπαράθεση του «γαλάζιου» βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, αναφορικά το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου είχε καλέσει τον Υπουργό Εξωτερικών να αποδοκιμάσει το «παραλήρημα» όπως το χαρακτήρισε του κ. Μπογδάνου.

Μία από τις αναφορές του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, που προκάλεσε την οργισμένη και με εξαιρετικά αυστηρό ύφος αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών ήταν η εξής: «Εγώ θυμίζω και τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που λέει: είχαμε τρεις εχθρούς. Τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές και ο μεγαλύτερος μας πονοκέφαλος είναι οι κομμουνιστές». παράλληλα, χαρακτήρισε τον αντικομμουνισμό «δικαίωμα του φιλελευθερισμού» ενώ για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας είπε ότι «δεν θα μας αναγκάσει κανείς να λέμε Βόρεια Μακεδονία, είναι δικαίωμά μας να λέμε όποτε θέλουμε Κράτος των Σκοπίων​».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.