Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: «Ακόμα να κάνει μήνυση στον Δένδια;» - Τα σχόλια στο Twitter για τη διαγραφή του

Μετά την απόφαση διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε... πάρτι στο Twitter

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Μετά την απόφαση διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε... πάρτι στο Twitter. Το #Μπογδάνος αναδείχτηκε σε πρώτο trend και οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης σχολίασαν ποικιλοτρόπως τη διαγραφή. Οι χρήστες του Twitter επιστράτευσαν το καυστικό χιούμορ τους ενώ άλλοι σχολίασαν την απόφαση πολιτικά.

Οι αναφορές Μπογδάνου για τους κομμουνιστές που εξόργισαν τον Δένδια

Η «καρατόμηση» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου έρχεται μετά το «ξέσπασμα» του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από το βήμα της Βουλής, μετά από αναφορές του (πρώην πλέον) βουλευτή της ΝΔ για την παρουσία του σε εκδήλωση στο Βίτσι, όπου κατέθεσε στεφάνι και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοούμενοι», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής.

Είχε προηγηθεί η έντονη αντιπαράθεση του «γαλάζιου» βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, αναφορικά το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου είχε καλέσει τον Υπουργό Εξωτερικών να αποδοκιμάσει το «παραλήρημα» όπως το χαρακτήρισε του κ. Μπογδάνου.

Μία από τις αναφορές του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, που προκάλεσε την οργισμένη και με εξαιρετικά αυστηρό ύφος αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών ήταν η εξής: «Εγώ θυμίζω και τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που λέει: είχαμε τρεις εχθρούς. Τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές και ο μεγαλύτερος μας πονοκέφαλος είναι οι κομμουνιστές». παράλληλα, χαρακτήρισε τον αντικομμουνισμό «δικαίωμα του φιλελευθερισμού» ενώ για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας είπε ότι «δεν θα μας αναγκάσει κανείς να λέμε Βόρεια Μακεδονία, είναι δικαίωμά μας να λέμε όποτε θέλουμε Κράτος των Σκοπίων​».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κωνσταντίνος Μπογδάνος #Νίκος Δένδιας #Twitter #Νέα Δημοκρατία #Κυριάκος Μητσοτάκης

Best of Internet