Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιστορική χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία ωστόσο από τη Σλοβενία όπου βρίσκεται για τη σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει της συζήτησης στη Βουλή και των αντιδράσεων που έχουν δημιουργηθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Όλοι θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους» είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για κομματικές παρωπίδες.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία στη Σλοβενία να ενημερώσει τους ομολόγους του για τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που η Ελλάδα υπέγραψε με τη Γαλλία, τονίζοντας πως: «αυτή ενισχύει ουσιαστικά τη δυνατότητα της Ευρώπης να χτίσει τον δικό της αμυντικό πυλώνα εντός του ΝΑΤΟ». Παράλληλα σημείωσε πως η συγκεκριμένη συμφωνία «αναβαθμίζει γεωπολιτικά τη θέση της χώρας και ταυτόχρονα συνοδεύεται και από μία σημαντική επένδυση στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού. Επαναλαμβάνω ότι αγοράζουμε τα καλύτερα πλοία, στην καλύτερη τιμή, με τον γρηγορότερο χρόνο παράδοσης».

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1445699751001821188?ref_src=twsrc^tfw

Αύριο θα συζητηθεί το θέμα της συμφωνίας στη Βουλή με την αντιπολίτευση να εκφράζει ήδη διαφωνίες. «Θα έχουμε την ευκαιρία αύριο, στη Βουλή, να συζητήσουμε αναλυτικά για αυτήν την ιστορική Συμφωνία. Και βέβαια όλοι θα τοποθετηθούν και θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους, καθώς σε μία ιστορική Συμφωνία ιστορικές είναι και οι ευθύνες όσων θα κληθούν δια της ψήφου τους να πουν «ναι» ή «όχι» σε μία Συμφωνία η οποία έχει πραγματικά εθνική διάσταση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για να καταλήξει πως: «Λυπάμαι που, δυστυχώς, κάποιοι δεν μπορούν να δουν πέρα από τις κομματικές παρωπίδες το πραγματικό εθνικό συμφέρον της χώρας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA