Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε ο 63o γύρος των συνομιλιών Ελλάδας - Τουρκίας στην Αγκυρα, στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας έπιασαν το νήμα των διερευνητικών επαφών ως αφέθηκαν κατά τον 62ο γύρο που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου στην Αθήνα, προκειμένου να διερευνήσουν σημεία σύγκλισης για ενδεχόμενες μελλοντικές διαπραγματεύσεις αναφορικά με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Από ελληνικής πλευράς στη σύνθεση της ομάδας παρέμεινε μόνο ο Πρέσβης Παύλος Αποστολίδης, καθώς αντικαταστάθηκαν η κυρία Γραμματίκα που είναι η διευθύντρια του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών. Στην προηγούμενη συνάντηση σε τουρκικό έδαφος που είχε λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη παρών ήταν και ο Ιμπραήμ Καλίν, ο στενότερος συνεργάτης του Ερντογάν, ενώ στην Αθήνα, τη συνάντηση χαιρέτισε με την παρουσία της και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή.

Η Αθήνα δια στόματος Νίκου Δένδια έχει μιλήσει για χαμηλές προσδοκίες από τις συναντήσεις αυτές, αφού η Αθήνα «δεν τρέφει ψευδαισθήσεις», καθώς με την Τουρκία δεν φαίνεται να υπάρχει πεδίο συνεννόησης. Σε κάθε περίπτωση πρόθεση της ελληνικής πλευράς ήταν να συντηρήσει ένα κλίμα διαλόγου με την απέναντι πλευρά, παρά τις κωλυσιεργίες αλλά και τις συνεχείς προκλήσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA