ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/10/2021 13:08

Ν. Δένδιας: Η απόφαση της Δικαιοσύνης ήταν η Νέμεση στην ύβρη της Χρυσής Αυγής

«Το νεοναζιστικό μόρφωμα επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας μας. Εισέπραξε τη δέουσα απάντηση» αναφέρει μεταξύ άλλων σε πρόσφατο άρθρο του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ν. Δένδιας: Η απόφαση της Δικαιοσύνης ήταν η Νέμεση στην ύβρη της Χρυσής Αυγής
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με πρόσφατο άρθρο του αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή με αφορμή τον έναν χρόνο από τη δίκη λέγοντας ότι «με την απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών στις 7 Οκτωβρίου 2020 επήλθε η Νέμεση στην Ύβρη που συνιστούσε για το Κράτος Δικαίου η Χρυσή Αυγή». Και συνεχίζει: «Το νεοναζιστικό μόρφωμα επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας μας. Εισέπραξε τη δέουσα απάντηση».

Ο κ. Δένδιας στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «τα Νέα» υπενθυμίζει ότι ο ίδιος τότε ως υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διαβίβαση των 32 δικογραφιών με αξιόποινες πράξεις μελών-υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, είχε υπογραμμίσει στη συνοδευτική του επιστολή προς την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη ότι «η δραστηριότητα του νεοναζιστικού μορφώματος εκτρεπόταν των ορίων μεμονωμένων περιστατικών». «Προκαλούσε το δημόσιο αίσθημα, υπονόμευε την αυθεντία του Κράτους Δικαίου, προσέβαλλε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας», αναφέρει ο υπουργός.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Δένδιας, «διαχρονικά, τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Δημοκρατίας οφείλουν να βρίσκονται σε εγρήγορση για τυχόν επανεμφάνιση του φαινομένου με άλλες μορφές». «Φαινόμενα όπως οι επιθέσεις κατά ιδεολογικών αντιπάλων και μελών κομμάτων - των οποίων η ομόθυμη καταδίκη πέρα από πολιτικές διαφορές και απόψεις είναι επιβεβλημένη - οφείλουν να μας προβληματίσουν», ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι βαθύτερες αιτίες του φαινομένου.

Καταλήγοντας ο υπουργός σημειώνει ότι: «Στην κατεύθυνση αυτή, η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία οφείλει να αναζητήσει μια πειστική απάντηση. Για να μην υπάρξει άλλη δολοφονία σαν αυτή του Παύλου Φύσσα και για να μην υπάρξει άλλη εγκληματική οργάνωση με τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής. Είναι χρέος όλων μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ