Μενού
  • Α-
  • Α+

«Η Ελλάδα του 2021 έχει τη δυνατότητα να κάνει επενδύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις που πάνω από μια δεκαετία δεν μπορούσε να κάνει» είπε στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής κι επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που τηρεί στη συζήτηση για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία

«Πρέπει να πω κ. Βαρουφάκη ότι το 2021 δεν είναι 2015 ευτυχώς. Η Ελλάδα που περιγράφεται είναι του 2015, απόκοτο της τότε κυβέρνησης. Η Ελλάδα του 2021 είναι μια Ελλάδα της οποίας η οικονομία αναπτύσσεται ταχύτατα, μειώνεται η ανεργία, προσελκύει επενδύσεις, όλοι οι φόροι για όλους τους Έλληνες μειώνοντας όπως είχαμε δεσμευτεί, Ελλάδα περήφανη, ανταγωνιστική» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία. «Και μια Ελλάδα που έχει τη δυνατότητα να κάνει επενδύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες για πάνω από μια δεκαετία δεν μπορούσε να κάνει» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Κύριε Τσίπρα δεν είπατε ότι είναι συμφωνία που έχει ορισμένα προβλήματα. Είπατε ότι είναι κακή. Με βάση τη συμφωνία, στο άρθρο 31 παράγραφος 4, μπορεί να καταγγελθεί εγγράφως από καθένα από τα μέρη της. Θα την καταγγείλετε; Ναι ή όχι; Να γνωρίζουν οι Έλληνες, να γνωρίζουν οι Γάλλοι, να γνωρίζουν και οι Τούρκοι οι οποίοι εμφανώς δεν χαίρονται. Να ξέρουν αν θα την καταγγείλετε με ένα νόμο και ένα άρθρο. Τι ακριβώς θα κάνετε; Οφείλετε τουλάχιστον στη φίλη Γαλλία μία ειλικρινή απάντηση» τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Εάν το δόγμα της χώρας ήταν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ο καθένας μπορεί να μπαίνει όποτε και όπως θέλει, αυτό το δόγμα το αλλάζουμε. Γιατί το Μάρτη του 2020 στον Έβρο δεν επιτρέψαμε μια εισβολή οργανωμένη από την Τουρκία. Ναι λοιπόν, το αλλάζουμε το δόγμα. Εάν κ. Τσίπρα το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής επί δικών σας ημερών ήταν να παραγγέλνουμε φρεγάτες με leasing - αυτά έλεγε ο κ. Καμμένος - ναι το αλλάζουμε».

Πρώτο μου μέλημα να θωρακίσω τη χώρα

«Αν το δόγμα μας ήταν να αφήνουμε τα υποβρύχιά μας χωρίς τορπίλες, τα πλοία επιφανείας σε κατάσταση που δυσχεραίνει τη δυνατότητα του Πολεμικού Ναυτικού, και αυτό το αλλάζουμε. Και αν ήταν να έχουμε υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Καμμένο όπου, η γελοιότητα συναντούσε το κιτς και τη μεγαλομανία, ναι και αυτό το αλλάζουμε» συνέχισε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του στη Βουλή.

«Είπατε ότι έχω αγωνία να κλείσω τα εξοπλιστικά, όλα επί δικών μας ημερών. Ναι έχω αγωνία κ. Τσίπρα. Όταν έχω την Τουρκία απέναντι με απειλή casus belli, έχω αγωνία. Εσείς είχατε αγωνία; Εγώ έχω μεγάλη αγωνία και είναι πρώτο μου μέλημα να θωρακίσω τη χώρα» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εξηγήσει στη συνέχεια, ότι «η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής είναι εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο. Επειδή πολλά άκουσα και από τον κ. Βαρουφάκη, η Γαλλία ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έστειλε και πλοία και αεροσκάφη όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ πέρσι τον Αύγουστο. Δυσκολεύομαι με τη μικρότητα και μικροπολιτική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για κάτι που αποτελεί εθνική κατάσταση».

Και ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Καταθέστε μου μία συμφωνία αμυντικής συνδρομής που κάνει αναφορά στα ζητήματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Η συμφωνία αναφέρεται στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε επίπεδο ΕΕ, δεν έχει μηχανισμό ενεργοποίησης. Το θέμα το έθεσα σε ανώτατο επίπεδο στο ευρωπαϊκό συμβούλιο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA