Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν άντεξε και έβγαλε τον μικρό Μπογδάνο που κρύβει στην ψυχή του» είπε στη δευτερολογία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «διχαστική» την ομιλία του πρωθυπουργού που είχε σκοπό «να αποφύγει να απαντήσει στα ουσιαστικά ερωτήματα που ετέθησαν από όλες τις πτέρυγες». 

Διαβάστε ακόμη: Αμυντική συμφωνία - Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει «όχι», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να είναι γραβάτες

«Διαγράψατε έναν βουλευτή σας από την ΚΟ όχι από το κόμμα. Τον κ. Μπογδάνο. Το διαγράψατε από ανάγκη. Λίγες ώρες μετά ο κ. Γεραπετρίτης βγήκε να μας πει ότι είναι μέλος κόμματος και μπορεί να επιστρέψει. Η ανάγκη δεν ξέρω αν είναι μήπως σας ζητήσει εξηγήσεις ο κ. Κυρανάκης ή βαθύτερη. Αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί τον διαγράψατε; Γιατί πήγε σε μία γιορτή μίσους; πολύ σωστά θα κάνατε αν είναι αυτό. Δεν μπορεί ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου να βρίσκετε σε εκδηλώσεις μίσους εμφυλιοπολεμικές φιέστες δίπλα σε εκπροσώπους Χρυσής Αυγής – να καταθέτει στεφάνι – χέρι χέρι με τη Χρυσή Αυγή. Αλλά εσείς κ. Μητσοτάκη στην ίδια εκδήλωση που συμμετείχε ο βουλευτής που αναγκαστήκατε να διαγράψετε εκπροσωπηθήκατε επισήμως από διευθύντρια γραφείου σας στη Βόρεια Ελλάδα την κυρία Αντωνίου. Τι υποκρισία είναι αυτή; Να σας θυμίσω ότι η κυρία Αντωνίου βρέθηκε στην περιοχή, στη συγκεκριμένη φιέστα χέρι χέρι με την πρώην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Ή δεν είναι έτσι;», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι αδιάφορο ότι μας κυβερνά ένας πρωθυπουργός που έχει έγνοια πως θα κρατάει ευχαριστημένο το ακροδεξιό κοινό από το οποίο αλιεύει ψήφους. Έβαλε υποψήφιο βουλευτή που είχε πει Τσίπρας και βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ χτύπησαν τον Παπαδήμο. Είχε πει ψηφίστε σωστά και τα τανκς θα γκρεμίσουν την ΕΡΤ και τον έχρισε ο κ. Μητσοτάκης βουλευτή. Ποια η σύνδεση με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής; Η γραμμή του κ. Μητσοτάκη ήταν η γραμμή ενός μικρού Μπογδάνου. Όταν έλεγε ο Μπογδάνος για τον Σασόλι… για την επανεγκατάσταση προσφύγων από Αφγανιστάν έλεγε να τους πάρει σπίτι του!» είπε ο κ. Τσίπρας. 

«Είστε εγκλωβισμένος στις αντιφάσεις της πολιτικής σας να πατάτε σε δύο βάρκες να είστε κεντροδεξιός και ακροδεξιός ταυτόχρονα. Δεν γίνονται αυτά. Θα σας συνιστούσα να μιλάτε λιγότερο για ζητήματα συνέπειας εσείς που λέγατε εθνικό λάθος που προσβάλουν την αλήθεια πατρίδας μας οι Πρέσπες και μετά βγήκατε να την υπερασπιστείτε καλώντας τους εταίρους μας να την τηρήσουν», επεσήμανε. 

«Αντιλαμβάνομαι τα πολύ σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα που έχετε να πατήσετε σε 2 βάρκες της κεντροδεξιάς και από την άλλη της ακροδεξιάς δεν είναι εύκολα και ιδίως όταν έχει τρικυμία στη θάλασσα κι όποιος πατήσει σε δύο βάρκες πέφτει μέσα», είπε ο κ. Τσίπρας. «Κύριε Μητσοτάκη είπατε διχαστικά: ότι εμείς είχαμε ένα δόγμα αμυντικής κι εξωτερικής πολιτικής που άφηνε τη χώρα ως ξέφραγο αμπέλι κι αναρωτηθήκατε εμείς δεν είχαμε αγωνία; Εμείς δεν είχαμε ούτε Belharra ούτε Rafale όταν τουρκικά ερευνητικά πλοία συνοδευόμενα βγήκαν έξω από Καστελόριζο με Barbaros για να κάνουν έρευνες Δεν βγήκαμε να πούμε ότι έχει άνεμο που παρασέρνουν τα πλοία στη δική μας ΑΟΖ ή ότι δεν διεξάγουν έρευνες. Δεν βάλαμε την ουρά κάτω από τα σκέλια αλλά υπερασπιστήκαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με παρουσία ελληνικών πλοίων.  Εσείς πατάτε στο δόγμα Γεραπετρίτη ότι η κόκκινη μας γραμμή είναι τα 6 ναυτικά μίλια και από την άλλη στην άποψη Σαμαρά κι άλλων ότι η κόκκινη γραμμή είναι ο ίδιος ο διάλογος με την Τουρκιά γιατί είπε όχι σε διάλογο με πειρατές. Και με ποιο είστε εν τέλει;», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δεν απαντήσατε αν καλοκαίρι 2020 που έφτασε Oruc Reis 6,5 μίλια από το Καστελόριζο ή όταν αύριο ενδεχομένως θα παραβιάζετε με έρευνες παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων η ΑΟΖ;», τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Ωραία τα αστειάκια και τα ευφυολογήματα με τον Βαρουφάκη, σαν να ξεχνάμε ότι πριν το 2015 μας οδηγήσατε στα μνημόνια. Εμείς ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων Εσείς σαν να μην υπάρχει αύριο προτρέχετε των εισηγήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων προαναγγέλλοντας αγορές», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. 

Απαντώντας στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για το Κέντρο Εκπαίδευσης Καλαμάτας, ο κ. Τσίπρας είπε πως ήταν «εξαιρετικά συγκινητική η προσπάθειά σας αλλά τη συμφωνία της Καλαμάτας τη γνωρίζω καλύτερα απ’ όσο γνωρίζετε, γιατί αντίστοιχες προτάσεις όχι τόσο φουσκωμένες είχαν έρθει και επί ημερών μας και είχα απορρίψει εισηγήσεις και λογική υπέρμετρης σπατάλης. Τη μισή αλήθεια είπατε λοιπόν κ. Παναγιωτόπουλε. Εξετάσαμε κάθε σενάριο, το 2018 καταφέραμε leasing… αυτό που εσείς πάτε τώρα 20 δισ. Aγνοήσατε και τελικά κάνατε συμφωνία leasing με ισραηλινή εταιρία αρχικά 1,5 δις και έφτασε 1,849 και θα πάει πάνω από 2 δισ.». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA