Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως εθνικά επωφελή υπερασπίστηκε την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τονίζοντας πως διέπεται από μοναδικότητα και «δεν υπάρχει περιθώριο εθνικής ευθύνης που να δικαιολογεί τη μη ψήφιση της». Ο υπουργός Εξωτερικών απέκρουσε παράλληλα ως μικροκομματικό λαϊκισμό την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε φέρετρα Ελλήνων στρατιωτών, μιλώντας για κατ' επίφαση αιτιολογίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

«Είναι προσπάθεια δημιουργίας φόβου στην Ελληνίδα μάνα. Ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα στείλει τα παιδιά σας να πολεμήσουν στο Σαχέλ. Έγινε και περιγραφή των φέρετρων εδώ μέσα.   Την ανάγκη σας να εφεύρετε δικαιολογίες καταψήφισης να την κατανοήσω. Είναι ανάγκη να πηγαίνετε σε αυτό το βάθος του μικροκομματικού λαϊκισμού; Αυτό που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας αφορά περιγραφή της επιχείρησης όχι τα καθήκοντα των ελληνικών δυνάμεων.  Γιατί θέλουμε να προκαλέσουμε φοβικά σύνδρομα στην Ελληνίδα μάνα; Τόσο μεγάλος είναι ο φόβος των εκλογών που πρέπει να λέτε τέτοια;», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας. 

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι η συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων περιγράφεται στη συμφωνία ως δυνητική και  μόνο για την εξυπηρέτηση κοινών στόχων. Κάνοντας ειδική μνεία στην Τουρκία και την επιθετικότητα που εκδηλώνει κατά της χώρας μας, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε  ότι πλέον διατυπώνει μια άλλη σκέψη πέραν των «απίστευτων» που έλεγχε μέχρι  σήμερα, ισχυριζόμενη  ότι η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών συνιστά όρο της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας επί των νησιών αυτών.

«Δηλαδή αν δεν είναι αποστρατικοποιημένα δεν είναι ελληνικά και διαμαρτυρήθηκε όταν Έλληνας Υπουργός έβγαλε φωτογραφίες.  Και απέναντι σε αυτή την Τουρκία με αυτή τη στάση και τη συμπεριφορά θεωρείτε ότι η Ελλάδα έχει την πολυτέλεια να μη συμφωνήσει με μια πυρηνική υπερδύναμη και να μην υπογράψει αυτή τη συμφωνία;», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών καλώντας όλες τις πτέρυγες σε εθνική ομοψυχία μπροστά στην εθνική ανάγκη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA