Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, λίγες ημέρες πριν τις υπογραφές της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας. «Τα δύο υπουργεία είναι απόλυτα συντονισμένα. Αυτήν την ώρα ο κ. Μητσοτάκης συναντά στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Δένδια, πριν την τελική υπογραφή. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική συμφωνία. Που είναι ακόμα μία επιτυχία της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται τόπος κοντά στα χερσαία σύνορα. Στον Έβρο Παράλληλα, πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες της χώρας μας και των ΗΠΑ όσον αφορά στην παρουσία στην Αν. Μεσόγειο. Είναι σημαντική συμφωνία που αναβαθμίζει το γεωστρατηγικό μας αποτύπωμα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η υπογραφή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ αποτελεί ακόμη ένα ισχυρό εργαλείο που ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία και όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές, λειτουργεί συμπληρωματικά με αυτή που η Αθήνα υπέγραψε με το Παρίσι στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αναλυτές στην Ουάσιγκτον υποστηρίζουν, μιλώντας στο Reader.gr πως όταν η Τουρκία αντιμετωπίζει μια ευθυγράμμιση δυνάμεων, είτε στην Μέση Ανατολή είτε στην Ανατολική Μεσόγειο κάνει πίσω. Σύμφωνα πάντως με μια διαφορετική σχολή σκέψης, η Τουρκία θα επιδιώξει πιθανότατα να ξεπεράσει τα όρια και να προσπαθήσει να «τεστάρει» τα σημεία «ευαισθησίας» της συμφωνίας με τη Γαλλία ή τις ΗΠΑ.

Στην Ουάσιγκτον ο Νίκος Δένδιας θα έχει συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου αλλά και της ομογένειας που έχουν σημαίνοντα ρόλο στην προώθηση των ελληνικών θέσεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA