Μενού
  • Α-
  • Α+

Η χθεσινή δήλωση της Φώφης Γεννηματά με την οποία δηλώνει πως θα αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής αιφνιδίασε ακόμη και τους στενούς της συνεργάτες, ενώ προκάλεσε κι ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά την αρχική παγωμάρα όμως ανοίγει η συζήτηση για το τί μέλλει γενέσθαι στο Κίνημα Αλλαγής και στις προγραμματισμένες εκλογές για τις 5 & 12 Δεκεμβρίου. Σε πρώτη φάση αναμένεται να διευκρινιστεί το εάν θα τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών, ενώ σύμφωνα με τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, την προσεχή Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την υποβολή από τους υποψηφίους των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται ώστε κάποιος υποψήφιος να μπορέσει να συμμετάσχει στην κούρσα για την αρχηγία.

Σε μια τέτοια περίπτωση θεωρείται δύσκολο να μπορέσει κάποιος υποψήφιος να προκύψει ξαφνικά και να μαζέψει τον αριθμό των υπογραφών που απαιτούνται, τίποτε όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί, ειδικά εάν προκύψει σενάριο αναβολής των εκλογών, ή και παράταση στην προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων. Πάντως μέχρι και χθες θεωρείτο δύσκολο να βρει 5.000 υπογραφές ο τέταρτος εκ των υποψηφίων, ο κ. Χάρης Καστανίδης, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι, κ. Ανδρουλάκης και Λοβέρδος τις είχαν συγκεντρώσει. 

Είναι πάντως σαφές ότι η απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα θα αλλάξει και τη στρατηγική των υποψηφίων, Ανδρουλάκη και Λοβέρδου που μέχρι σήμερα θεωρούσαν δεδομένο πως θα έβρισκαν απέναντι την κυρία Γεννηματά, που είχε κερδίσει την προηγούμενη αναμέτρηση αλλά και την εσωκομματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, το 2015. Στην ανακοίνωσή της η κυρία Γεννηματά σημειώνει πάντως πως θα παραμείνει βουλευτής στο Κίνημα Αλλαγής, με μόνο της μέλημα την ενότητα και την προοπτική της παράταξης.  «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», ανέφερε η κυρία Γεννηματά. Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επικοινώνησε αργά το απόγευμα και με τους στενούς της συνεργάτες και εμφανίστηκε αισιόδοξη πως θα κερδίσει και αυτή τη δύσκολη μάχη, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA