Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά ότι αποσύρεται από τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ λόγω της υποτροπής που παρουσίασε η υγεία της, όλες οι πλευρές φαίνεται να καταλήγουν σε πλήρη συμφωνία για την εκλογή της νέας ηγεσίας. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, τα επιτελεία των τριών υποψηφίων (Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδου και Χάρη Καστανίδη) αλλά και αυτό της Φώφης Γεννηματά έχουν έρθει σε επαφή και όλοι συμφωνούν ότι δεν πρέπει να υπάρξει αναβολή στις ημερομηνίες που έχει προγραμματιστεί να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές, δηλαδή στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.  

Αν και κάποια στελέχη που πρόσκεινται στην πλευρά της Φώφης Γεννηματά υποστήριζαν ότι πρέπει να υπάρξει αναβολή στην εκλογική διαδικασία, συνεργάτες της προέδρου του ΚΙΝΑΛ επαναλαμβάνουν ότι οι εκλογές θα γίνουν 5 και 12 Δεκεμβρίου. Επίσης, όπως φαίνεται, δεν υπάρχει ζήτημα αναβολής της ημερομηνίας ανακήρυξης υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ωστόσο όλες οι πλευρές εκτιμούν ότι δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω αναβολή.

Αν μέχρι τότε κάποιος υποψήφιος καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές (είτε 5.000 από μέλη ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής), τότε και οι τρεις πλευρές λένε πως θα είναι καλοδεχούμενος. Λόγω του πιεσμένου χρόνου, αν και εφόσον υπάρξει τελικά άλλος υποψήφιος, η μόνη ρεαλιστική λύση θα ήταν να συγκέντρωνε υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά, πάντως, διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει πρόθεση να κατέβει νέος υποψήφιος από το μπλοκ των «προεδρικών».

Στελέχη του «μπλοκ» που ανήκει στη Φώφη Γεννηματά σημειώνουν ότι θα μπορούσαν να εκφραστούν μέσω νέας υποψηφιότητας, κάτι που παραμένει ακόμη ανοιχτό. Για τον σκοπό έκαναν κρούση σε συγκεκριμένα στελέχη όπως τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Παύλο Γερουλάνο, τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ωστόσο δεν υπήρξε λευκός καπνός. «Οποιος θέλει να είναι υποψήφιος, ας εκθέσει εαυτόν δημοσίως», σημείωναν από τη Χαριλάου Τρικούπη, δηλώνοντας άγνοια για το ενδεχόμενο αυτό. Επίσης, στελέχη από το περιβάλλον των τριών υποψηφίων ανέφεραν ότι δεν έχουν τέτοια εικόνα μιας νέας υποψηφιότητας, αλλά ότι επίσης δεν θα είχαν πρόβλημα με μια τέτοια εξέλιξη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA