Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τουρκία: Θεωρίες συνωμοσίας στα όρια της τρέλας για τα αμερικανικά F-15 στη Λάρισα

Οι θεωρίες συνωμοσίας στην Τουρκία έχουν ξεφύγει με τα τουρκικά ΜΜΕ να βλέπουν... φαντάσματα ακόμα και για τα αμερικανικά F-15 στη Λάρισα: «...βρίσκονται εκεί για κάτι περισσότερο από ασκήσεις»

(Πηγή: Eurokinissi)
(Πηγή: Eurokinissi)

Οτι έχουν... ξεφύγει στην Τουρκία αναφορικά με το τι κάνει η Ελλάδα με ποιον και γιατί, είναι γνωστό καιρό τώρα. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά την επίτευξη της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, οι γείτονες βλέπουν παντού φαντάσματα με αποτέλεσμα να φτάνουν σε θεωρίες τρέλας! Αυτή τη φορά, τα τουρκικά ΜΜΕ ενοχλήθηκαν έντονα για την παρουσία 15 αμερικανικών μαχητικών F-15 στη Λάρισα, τα οποία συμμετείχαν στην άσκηση «Castle Forge», στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ.

«Γιατί προσγειώθηκαν 15 F-15 στην Ελλάδα;» διερωτάται το CNN Turk, αναφέροντας πως πληροφορίες από την Ελλάδα έκαναν γνωστό ότι «τα αμερικανικά αεροσκάφη βρίσκονται για κάτι περισσότερο από ασκήσεις». Όπως παραπληροφορούν τα τουρκικά ΜΜΕ, εμφανώς με αρκετή δόση συνωμοσιολογίας: «Ο ισχυρισμός της Ελλάδας είναι διαφορετικός από εκείνον των ΗΠΑ. Ο ελληνικός στρατός ισχυρίστηκε ότι τα αεροπλάνα στάλθηκαν στη χώρα για κάτι περισσότερο από ασκήσεις. Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση με τον ελληνικό στρατό για αεροπορική υποστήριξη, αεροπορική μάχη, προστασία και επίθεση στόχων σε ξηρά και θάλασσα».

Μάλιστα, επισημαίνουν πως τα αεροπλάνα στάλθηκαν στην Ελλάδα λίγο πριν από την ανανέωση της τρέχουσας συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συνεκπαίδευση Ελλάδας - ΗΠΑ

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της παραμονής των αμερικανικών μαχητικών στην Ελλάδα, έχουν σχεδιαστεί να εκτελεστούν συνεκπαιδεύσεις σε συνεργασία και με τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και με τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος σε αποστολές σύνθετων αμυντικών και επιθετικών αεροπορικών τακτικών, αεροπορικής υποστήριξης με τερματική καθοδήγηση πυρών (Joint Terminal Attack Controller - JTAC), εναέριας μάχης, προστασίας - προσβολής στόχων σε ξηρά και θάλασσα, προσβολής - υποστήριξης ναυτικών δυνάμεων. Η μεταστάθμευση και οι συνεκπαιδεύσεις διεξάγονται στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, με κοινό στόχο τη συμβολή στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Δείτε το τουρκικό δημοσίευμα:

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Τουρκία #Ελλάδα #Λάρισα #Αεροσκάφος #ΗΠΑ #Γαλλία #ΓΕΕΘΑ #ΜΜΕ