Μενού
  • Α-
  • Α+

«Το 1984 δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη καρκίνος», έχει πει η Φώφη Γεννηματά σε συνεντεύξεις της. «Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Ηταν μαζί από 13 χρόνων, μια ζωή μαζί»...  Η Φώφη Γεννηματά, όπως και οι γονείς της, Γιώργος Γεννηματάς και Κάκια Βέργου, έδωσαν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο. Μια μάχη που χρόνια αργότερα έδωσε και η κόρη τους, βγήκε νικήτρια αλλά υποτροπίασε η κατάσταση της υγείας της και τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με συμπτώματα ειλεού. Η Φώφη Γεννηματά δεν κρύφτηκε, προτίμησε να αποσυρθεί από την κούρσα της εκλογής για τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, να μείνει με την οικογένειά της και να καταφέρει να βγει νικήτρια και σε αυτή τη μάχη, τη δύσκολη μάχη που δίνει με την υγεία της. 

Οι τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η Φώφη Γεννηματά δεν θα υποβληθεί σε επέμβαση και είναι πιθανό σε μερικές ημέρες να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Θα ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή και ανάλογα με τα αποτελέσματα οι γιατροί θα κρίνουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να αντιμετωπιστεί η υποτροπή της υγείας της και της επανεμφάνισης του καρκίνου. «Θα κερδίσω αυτή τη μάχη», ανέφερε η ίδια στους στενούς της συνεργάτες και προτίμησε να πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, με σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο αλλά και τους απλούς πολίτες να βρίσκονται στο πλευρό της.

Αλλωστε, όλοι ήξεραν την ιστορία της οικογένειάς της, μια ιστορία για την οποία η ίδια είχε μιλήσει πολλές φορές και συγκινούσε κάθε φορά το ίδιο με τις αναφορές της. Τώρα, μάλιστα, η ίδια δηλώνει: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης» και όλοι της εύχονται περαστικά. 

Γεννηματά: Η μητέρα μου είχε δίψα για ζωή

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Φώφη Γεννηματά έχει συγκινήσει όταν αναφέρεται στη μάχη με τον καρκίνο που έδωσαν οι γονείς της: «Δεν νιώσαμε ποτέ στο σπίτι ότι είχαμε έναν άρρωστο άνθρωπο. Η μητέρα μου είχε μια δίψα για τη ζωή που μας τη μετέδωσε. Χόρευε μέχρι την τελευταία στιγμή, ακόμα και όταν της ήταν πολύ δύσκολο. Κανένας όμως δεν καταλάβαινε πόσο δύσκολο τής ήταν. Όλα αυτά είναι πράγματα που εμένα με έχουν στιγματίσει. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο αυτό που βιώσαμε. Ειδικά για εμένα, γιατί δεν είχα αποκτήσει τα δικά μου παιδιά. Βυθίζεσαι... Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον θάνατο και την οργή που φέρνει για την απώλεια».

«Η αισιοδοξία που ξεπηδούσε από τα λόγια του με συντροφεύει μέχρι σήμερα»

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Hello», η Φώφη Γεννηματά είχε περιγράψει τις δύσκολες ώρες που βίωσε με τους γονείς της. «Όταν έμπαινε στο χειρουργείο ο πατέρας μου, μου είπε ότι είδε όλη του τη ζωή να περνά από μπροστά του, τη μητέρα μου όταν γνωρίστηκαν σε μια βάρκα στη Σύμη, τα παιδιά του, τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της πολιτικής του διαδρομής και ιδιαίτερα μια εμπειρία ζωής στα Κουφονήσια, που πήγε πριν φτάσει το ηλεκτρικό, με απλούς ανθρώπους που είχαν μια σοφία που τον άγγιξε, το ΕΣΥ, όπου έλεγε ότι άφησε ένα κομμάτι από την ψυχή του, και την Αυτοδιοίκηση που ερωτεύτηκε. Η αισιοδοξία που ξεπηδούσε από τα λόγια του με συντροφεύει μέχρι σήμερα».

Γεννηματά: Έμαθα να μη χάνω στιγμές

Μιλώντας για την περιπέτεια με την υγεία της, η Φώφη Γεννηματά είχε δηλώσει: «Με τα παιδιά τόσο μικρά η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Δεν έχασα όμως ποτέ το θάρρος και την αισιοδοξία μου. Δεν το έβαλα κάτω ούτε στιγμή. Πάλεψα σκληρά και σήμερα είμαι εδώ και συνεχίζω να παλεύω γι' αυτά που αξίζουν στη ζωή. Αυτό που με δίδαξε είναι ότι η ζωή είναι ωραία. Έμαθα να μη χάνω στιγμές. Να απολαμβάνω το σήμερα. Να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Να προσβλέπω στο αύριο. Ζω σε ρυθμούς τρέλας στην καθημερινότητά μου, αλλά είναι επιλογή μου».

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ 5 και 12 Δεκεμβρίου

Στο μεταξύ, οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ δεν αλλάζουν αφού όλες οι πλευρές καταλήγουν σε συμφωνία να γίνουν οι εκλογές στις 5 και 12 Δεκεμβρίου φαίνεται να καταλήγουν, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να αποσυρθεί από την κούρσα για λόγους υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις άτυπες επαφές που έχουν γίνει μεταξύ των επιτελείων των τριών υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης), αλλά και των συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, όλες οι πλευρές φαίνεται να συμφωνούν να μην υπάρξει καμία αναβολή στις ημερομηνίες των προγραμματισμένων εσωκομματικών εκλογών στις 5 και 12 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος, την προσεχή Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των 5.000 υπογραφών από τους τρεις εναπομείναντες υποψήφιους (Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο, Χάρη Καστανίδη). 

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά

Η κυρία Γεννηματά έχει δεχτεί τις ζεστές ευχές από τους υποψήφιους αρχηγούς, τους πρώην αρχηγούς (Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος), τους βουλευτές και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που υποδέχτηκαν σοκαρισμένοι την είδηση για την εξέλιξη της υγείας της. Στο νοσοκομείο την επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χάρης Καστανίδης ενώ μίλησε στο τηλέφωνο με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA