Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από την Τετάρτη (13/10) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στον τρίτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ και στην υπογραφή της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών θα υπογράψει, μαζί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Αντονι Μπλίνκεν, τo Δεύτερο Τροποποιητικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας. Το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Δένδιας ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον βουλευτή (Congressman), Τζον Σαρμπάνης, καθώς και με τον γερουσιαστή Κρις Βαν Χόλεν και θα δώσει το «παρών» σε δεξίωση με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Θεωρίες συνωμοσίας στα όρια της τρέλας για τα αμερικανικά F-15 στη Λάρισα

Επιπλέον, θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γαΐρ Λαπίντ, ο οποίος θα βρίσκεται επίσης στην Ουάσιγκτον και θα παραβρεθεί σε δεξίωση με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η συνάντηση Δένδια με Μπλίνκεν

Την Πέμπτη (14/10) ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου θα έχει αρχικά κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι δύο υπουργοί θα εγκαινιάσουν με εισαγωγικές παρεμβάσεις τους τον τρίτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου. Οι δηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν περίπου στις 16:45 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθούν απευθείας από τον ιστότοπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η υπογραφή του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας. 

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τον Εμιρατινό ομόλογό του Σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, ο οποίος θα βρίσκεται επίσης στην Ουάσιγκτον. Τέλος, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του «Center for European Policy Analysis» με θέμα το ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA