Μενού
  • Α-
  • Α+

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (13/10) υπήρχαν σενάρια που ήθελαν τον βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εκφράζοντας κατά ένα τρόπο το «μπλοκ» των υποστηρικτών της Φώφης Γεννηματά. Παρά το ότι πηγές προσκείμενες στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ σημείωναν πως δεν διαφαίνεται σενάριο τέταρτης υποψηφιότητας, στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ακούστηκε πως βολιδοσκοπήθηκαν τόσο ο Μανόλης Χριστοδουλάκης, όσο και ο Παύλος Χρηστίδης, δυο στελέχη που προέρχονται από τη νεότερη γενιά. 

Παρά τα σενάρια που ακούγονται πάντως, οι εσωκομματικές κάλπες αναμένεται να στηθούν κανονικά στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, ενώ τα επιτελεία των τριών υποψηφίων (Λοβέρδου, Καστανίδη και Ανδρουλάκη) βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση αναφορικά με την συνέχιση της διαδικασίας. Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 λήγει η προθεσμία για την υποβολή από τους υποψηφίους των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται ώστε κάποιος υποψήφιος να μπορέσει να συμμετάσχει στην κούρσα για την αρχηγία. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τόσο ο κ. Λοβέρδος όσο και ο κ. Ανδρουλάκης, έχουν συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών.

Το απόγευμα μάλιστα της Παρασκευής, η Επιτροπή αναμένεται να συνέλθει για να ελέγξει δειγματοληπτικά αν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ. Η προχθεσινή πάντως αιφνιδιαστική εξέλιξη με την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα της εκλογής νέου Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ έχει οδηγήσει τους υποψηφίους σε προσωρινή ολογοήμερη αναβολή των προεκλογικών τους δραστηριοτήτων και από τις αρχες της επόμενης εβδομαδας αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά. Η χθεσινή δήλωση της κυρίας Γεννηματά με την οποία δηλώνει πως θα αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής αιφνιδίασε ακόμη και τους στενούς της συνεργάτες, ενώ προκάλεσε κι ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA