Μενού
  • Α-
  • Α+

Παράθυρο για τη λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στη Βουλή. «Πέραν των 500 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκαν ήδη, αναλόγως της εξέλιξης της κρίσης η κυβέρνηση επιφυλάσσεται για νέα μέτρα το 2022 μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης, ενώ χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε επίσης διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στα νοικοκυριά για όσο χρειαστεί.

Την ίδια ώρα πάντως ο κ. Σκυλακάκης ενίσχυσε την άποψη περί αβεβαιότητας πλέον για τη χρονική διάρκεια της κρίσης. Ο ίδιος σημείωσε πως δεν εκτιμάται ότι η κρίση θα πάει μετά τον Απρίλιο, ωστόσο, όπως επισήμανε, η εκτίμηση αυτή είναι αβέβαιη χωρίς να αποκλείεται είτε πρόωρο τέλος είτε όμως και επέκταση της κρίσης και μετά τον Απρίλιο. Ως προς το πεδίο της φορολογικής πολιτικής, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι υπάρχει τεράστια μείωση της φορολογίας και μάλιστα μόνιμη, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει η φορολογική μας πολιτική να πηγαίνει ούτε 100% προς τη μία πλευρά ούτε 100% προς την άλλη. «Μέτρο και κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA