Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΚΙΝΑΛ: Παράταση στην προθεσμία κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών

Παράταση στη προθεσμία κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών στο ΚΙΝΑΛ μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ. - Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο και εφόσον χρειαστεί, η Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, έκανε γνωστό ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πήρε παράταση η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ. Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά για λόγους υγείας αποσύρθηκε από την κούρσα της προεδρίας. Τελευταίος που έλαβε μέρος στην «κούρσα» για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, είναι ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης. Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, Πέμπτη, ανακοινώθηκαν ακόμη δύο υποψηφιότητες και συγκεκριμένα αυτές του Παύλου Γερουλάνου και του Βασίλη Κεγκέρογλου.

Διαβάστε ακόμη: ΚΙΝΑΛ: Αυστηρό μήνυμα Γεννηματά και φήμες για Γιώργο Παπανδρέου

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΠΕ, η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο και εφόσον χρειαστεί, η Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, ως το κεντρικό όργανο για την διοργάνωση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα έκτακτα πολιτικά δεδομένα που έχουν προκύψει μετά το πρόβλημα υγείας της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, αλλά και την απόσυρση της υποψηφιότητάς της, την γνωστοποίηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τριών νέων υποψηφίων με την ταυτόχρονη υποβολή αιτήματος παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας, όπως και την από 3 Οκτωβρίου απόφαση της ΚΠΕ, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 15 Οκτωβρίου και αποφάσισε τα εξής:

Επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημά μας πρέπει να είναι μία ζωντανή δημοκρατική διαδικασία, ανοιχτή στην κοινωνία και προκειμένου με τα νέα δεδομένα να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την υποψηφιότητά του, αποφασίζουμε την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Καταστατικού του Κινήματος, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ.

Η ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.

Σημειώνουμε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΠΕ, η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο και εφόσον χρειαστεί, η Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο.

Την απόφαση διαβιβάζουμε στην Πρόεδρο του Κινήματος, στο Γραμματέα της ΚΠΕ και στα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Επίσης, την απόφαση κοινοποιούμε σε όλους τους υποψηφίους.


Για την ΕΔΕΚΑΠ,

Ο Πρόεδρος,

Θεόδωρος Καπετανάκη»

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΚΙΝΑΛ #Φώφη Γεννηματά #εκλογές

Best of Internet