Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Γιώργος Παπανδρέου βγαίνει μπροστά και ζητά από τους υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ να επιδείξουν κλίμα ενότητας και συναίνεσης για το καλό της παράταξης. Ο πρώην πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και την ενημέρωσε για την πρόθεσή του να έχει επαφές με τους 6 υποψήφιους για τον προεδρικό θώκο της παράταξης, διαλύοντας παράλληλα μ' αυτόν τον τρόπο και τη φημολογία που τον ήθελε να είναι ο έβδομος υποψήφιος για τη διάδοχη κατάσταση ύστερα από την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά.

Ο κ. Παπανδρέου, μέσω του γραφείου Τύπου του, ενημερώνει ότι ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα είναι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος μεταβαίνει στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, έτσι ώστε να έχει τετ α τετ με τον πρώην πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, με τους κ.κ. Καστανίδη και Κεγκέρογλου θα έχει συζήτηση μέσω zoom, ενώ με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη θα συναντηθεί την Κυριακή (17/10). 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Γι' αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά».

Πρώτη αντίδραση από Λοβέρδο

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μίλησε το Σάββατο σε κομματικά στελέχη στην Εύβοια, ενημερώθηκε για την παρέμβαση Παπανδρέου, την οποία μόνο... εκ των ων ουκ άνευ δεν θεωρεί για να προχωρήσει η εκλογική διαδικασία για τη διάδοχη κατάσταση στον προεδρικό θώκο του ΚΙΝΑΛ. «Οπως η πρόεδρος (σ.σ.: Φώφη Γεννηματά) εγγυάται την ενότητα και τη διαδικασία το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι πρώην πρόεδροι» είπε με νόημα, απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρωτοβουλία του Παπανδρέου για επαφές με τους συνυποψηφίους του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA