Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει να βολιδοσκοπεί τις προθέσεις των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τις προθέσεις του για το αν θα κατέβει τελικά κι αυτός στον αγώνα της κάλπης, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να δείχνει πως θα κινηθεί στο δρόμο των Λοβέρδου, Γερουλάνου, Ανδρουλάκη, Κεγκέρογλου, Χρηστίδη, Καστανίδη και θα διεκδικήσει τη θέση της απερχόμενης προέδρου της παράταξης, Φώφης Γεννηματά.

Στις μέχρι τώρα επαφές του με τους υποψήφιους, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει φανερώσει τις προθέσεις του και διερευνά καταρχάς ποιος είναι πρόθυμος να «θυσιαστεί» για το καλό της παράταξης, ωστόσο, δεν φαίνεται να βρίσκει αποδέκτες στις παραινέσεις του. Πάντως, όλο το προηγούμενο διάστημα έχει δεχθεί πιέσεις από τον παπανδρεϊκό πυρήνα του ΚΙΝΑΛ να βγει μπροστά και να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος, όμως προσώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν λέει ξεκάθαρα ότι θα κατέβει υποψήφιος και βάζει μπροστά το μέλλον της παράταξης.

Αν κάποιος θα μπορούσε πάντως να «θυσιαστεί» για τον Παπανδρέου, αυτός θα ήταν ίσως ο κ. Κεγκέρογλου, ενδεχομένως κι ο κ. Χρηστίδης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνουν πίσω οι υπόλοιποι. Κι όχι μόνο δεν κάνουν πίσω, αλλά φαίνονται κι αγανακτισμένοι από την παρέμβαση Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς την άτοπη κι άκαιρη, την ώρα που ακόμη και η Φώφη Γεννηματά παρακολουθεί από... απόσταση. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα Λοβέρδου, ο οποίος είπε χθες μεταξύ άλλων ότι «όπως η πρόεδρος εγγυάται την ενότητα και τη διαδικασία το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι πρώην πρόεδροι», ενώ και σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τον Παπανδρέου να πάρει ξεκάθαρη θέση, λέγοντας: «Όποιος θέλει να κατέβει, να τηρήσει τις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος».

Οι συναντήσεις με τους υποψήφιους...

Η συνάντηση με τον Παύλο Γερουλάνο κράτησε μία ώρα και όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, «το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης», χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση εποικοδομητική. «Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης του κ. Παπανδρέου, λίγο αργότερα με τον Παύλο Χρηστίδη. Εστιάστηκε στο να διασφαλιστούν οι διαδικασίες τόσο για την εσωκομματική εκλογή καθώς και στη διαφύλαξη της ενωτικής πορείας της παράταξης προς τις εθνικές εκλογές. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά και μετά ο κ. Χρηστίδης δήλωσε: «Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση».

«Οπως άλλαξαν τα δεδομένα μετά την απόσυρση για λόγους υγείας της Φώφης Γεννηματά έτσι αλλάζουν και σε ενδεχόμενη υποψηφιότητά του Γιώργου Παπανδρέου» είπε από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μεθαύριο θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη όπου είναι προσκεκλημένος του Ζουλφί Λιβανελί για τη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον δήμαρχο της πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Επιστρέφει το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη λήγει η ημερομηνία για νέες υποψηφιότητες και συλλογή υπογραφών.

... και τα burger στο Κολωνάκι

Την ώρα πάντως που οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ έχουν βγει... σαφάρι για τη συγκέντρωση υπογραφών και μιλούν και με στελέχη και μέλη του κόμματος ενόψει της εκλογικής διαδικασίας, ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως δεν έχει μπει σ' αυτή τη διαδικασία κι ακόμα βρίσκεται σε κατάσταση βολιδοσκόπησης. Αντιθέτως με τους υπόλοιπους, παρουσιάζεται ιδιαίτερα... χαλαρός μιας και το μεσημέρι της Κυριακής εθεάθη να τρώει burger σε εστιατόριο στο Κολωνάκι...

Ο Λοβέρδος για Παπανδρέου

«Θέλω να σας πω κάτι και να το καταλάβετε καλά. Υπακούω μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών», δήλωσε από το Καρπενήσι ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας: «Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει».

«Όποιος όμως, απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη και στον κ. Παπανδρέου, όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου κάτι άλλο που μπορώ εγώ να πω. Θα είμαι υποψήφιος, είμαι ήδη υποψήφιος και όρισα σήμερα εκπρόσωπο μου στα ΜΜΕ μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου τον Σπύρο Καρανικόλα», συμπλήρωσε.

Και στη δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος κατέληξε λέγοντας: «Είμαι εδώ και θα νικήσουμε. Στις 5 Δεκεμβρίου το βράδυ θα νικήσουμε. Το πρωί εκείνης της ημέρας θα κάνει εκλογές το ΚΙΝΑΛ και αν οι πολίτες με προτιμήσουν θα είμαι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA