Μενού
  • Α-
  • Α+

«Κατεβαίνω υποψήφιος γιατί θέλω να μεγαλώσω την παράταξη», φέρεται να δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Νίκο Ανδρουλάκη με τις εσωκομματικές διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής να μπαίνουν στην τελική ευθεία. Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως όλα δείχνουν, θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ και ήδη, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Reader, στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής προετοιμάζουν το έδαφος για την υποψηφιότητά του μαζεύοντας υπογραφές

Οπως έγραψε πρώτο το Reader, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε γνωστή την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος στον επίσης υποψήφιο, Νίκο Ανδρουλάκη. Οι δυο τους είχαν επικοινωνία μέσω skype το μεσημέρι της Δευτέρας και ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να σταθεί στο πλευρό του, αποσύροντας ουσιαστικά την υποψηφιότητά του. Ωστόσο, ο Ηρακλειώτης Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, αφού τον ευχαρίστησε για τη συνάντηση και την ειλικρινή κουβέντα που είχαν, φέρεται να του διεμήνυσε ότι δεν προτίθεται να αποσυρθεί από την κούρσα για τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου της παράταξης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως διαρρέεται από συνεργάτες του, συζήτησε σε καλό κλίμα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αναγνώρισε το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας της παράταξης. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του με την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ίσως το κάνει νωρίτερα. 

Ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα σε μέλη της ΚΕ για υπογραφές - Δεν κατεβαίνει ο Κεγκέρογλου

Ηδη έχουν ξεκινήσει τηλεφωνήματα για τη συγκέντρωση υπογραφών από την Κεντρική Επιτροπή, καθώς ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται -και λόγω χρόνου- να μπει σε διαδικασία συλλογής 5.000 υπογραφών από τη βάση. Στόχος είναι να συγκεντρώσει τις 45 υπογραφές που απαιτούνται από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (15%) και θα τις παρουσιάσει στην ΕΔΕΚΑΠ την Πέμπτη, που λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ. «Ως υποψήφιος πρόεδρος θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας. Η υποψηφιότητά μου, μετά την απόσυρση της προέδρου για λόγους υγείας, τέθηκε για να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με Σοσιαλδημοκρατική Ταυτότητα, που διαμορφώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Cretalive.gr και απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, o Βασίλης Κεγκέρογλου άφηνε ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του από την κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Λίγο πριν συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό, ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, τόνιζε ότι «μία πιθανή κάθοδος του Γιώργου Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη αλλάζει τα δεδομένα της κούρσας». Πρόσθεσε πως «θα επαναξιολογήσω τη στάση μου και τη δική μου συμμετοχή».

Την υποψηφιότητά του προανήγγειλε μέσω Facebook ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε, πάντως, τις προθέσεις του με ανάρτησή του στα social media, όπου συνέδεε τη σημερινή ημέρα, 18 Οκτωβρίου, με την επέτειο της πρώτης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, το 1981. Ακολουθεί η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου: 

18 Οκτώβρη 1981

Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.

18 Οκτώβρη 2021

Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA