Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ντόρα Μπακογιάννη, για όσους τη γνωρίζουν, είναι μια γυναίκα και μια πολιτικός θαρραλέα. Πέρασε και περνά δυσκολίες: από την εξορία τα χρόνια της Χούντας, τη δολοφονία του συζύγου της, την πολιτική έρημο μετά τη διαγραφή της από τη ΝΔ το 2010 έως την επιστροφή της το 2012, την απώλεια των γονιών της και άλλες πολλές περιπέτειες, πολιτικές και προσωπικές. Δεν σταμάτησε, όμως, ποτέ να μάχεται γι’ αυτά που θέλει και θεωρεί σωστά και αυτό είναι κάτι που της αναγνωρίζεται, όχι απλά διακομματικά, αλλά και από πολύ κόσμο. Είναι, δε, από τα πολιτικά πρόσωπα βαρύτητας και κύρους, από τα λίγα που έχουν απομείνει στη Βουλή. 

Για όλους αυτούς τους λόγους, ήταν «κεραυνός εν αίθρια» η είδηση της διάγνωσης της με πολλαπλό μυέλωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου. Η ίδια το έμαθε πριν από περίπου μια εβδομάδα, μετά από μια επέμβαση που έκανε στο γόνατό της και η οποία την κράτησε μακριά και από το προσκλητήριο στο Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής την προηγούμενη Τετάρτη. Εκείνες τις μέρες ενημέρωσε τον σύζυγό της, Ισίδωρο Κούβελο, τα παιδιά της, Κώστα και Αλεξία Μπακογιάννη, αλλά και τα αδέρφια της, Κυριάκο, Αλεξάνδρα και Κατερίνα Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα της και σε ότι αφορά τη θεραπεία της. Κατά πληροφορίες του Reader, ο άνθρωπος που έχει στενή επαφή η κυρία Μπακογιάννη είναι ο «γκουρού» της αιματολογίας στη χώρα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Θάνος Δημόπουλος, ενώ επικουρεί και ο καθηγητής Αιματολογίας Ευάγγελος Τέρπος. 

Δεν αλλάζει πρόγραμμα

Η Ντόρα Μπακογιάννη τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει ανοσοθεραπεία, ενώ το καλό είναι ότι το μυέλωμα ανιχνεύτηκε νωρίς και άρα θεωρείται αντιμετωπίσιμο. Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, η κυρία Μπακογιάννη θα μάθει να ζει με την ασθένεια της, παίρνοντας τακτικά φαρμακευτική αγωγή. Η εξέλιξη της ασθένειας είναι ανοιχτή, οι προοπτικές όμως είναι καλές, ενώ και η ίδια είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. 

Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ δεν σκοπεύει να αλλάξει το πρόγραμμα της και θα συνεχίσει να δουλεύει και να ζει κανονικά. Βεβαίως, αυτές τις μέρες, λόγω και του ποδιού της, δεν μπορεί να κάνει πολλά, ενώ δεν θέλει να τροφοδοτήσει και την επικαιρότητα με εμφανίσεις αποκλειστικά εστιασμένες στο πρόβλημα υγείας της. Στα ΜΜΕ θα εμφανιστεί από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η επόμενη δημόσια εμφάνιση της, μετά τη χθεσινή παρουσία της σε διαδικτυακή συζήτηση με τον Δημήτρη Καιρίδη, τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για τις γερμανικές εκλογές, θα είναι την Πέμπτη. Τότε αναμένεται να βρεθεί στο Κάραβελ, όπου θα διοργανωθεί η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Καταιγισμός μηνυμάτων

Όπως καταλαβαίνει κανείς εύκολα, από την ώρα που η Ντόρα Μπακογιάννη κοινοποίησε την περιπέτεια της υγείας της, το τηλέφωνο της έχει «σπάσει» από κλήσεις και μηνύματα. Το ίδιο ισχύει και για το οικείο της περιβάλλον. Πιο πολύ, όμως, όπως πληροφορείται το Reader, η ίδια συγκινείται με όσους ανθρώπους επικοινωνούν μαζί της και της μεταφέρουν ότι έδωσε φωνή στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι ή άτομα του στενού τους περιβάλλοντος. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η κυρία Μπακογιάννη αποφάσισε να μιλήσει με παρρησία: για να δώσει το μήνυμα ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί και δεν έχει νόημα κανείς να κρύβεται, πολλώ δε ένα δημόσιο πρόσωπο του δικού της βεληνεκούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA