Μενού
  • Α-
  • Α+

Με άκρως ενδιαφέρουσες πολιτικές παρουσίες ολοκληρώθηκε νωρίτερα, στο Public του Συντάγματος, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά, «Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967-1974». Παρών ήταν, βεβαίως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον γενικό γραμματέα του Γρηγόρη Δημητριάδη. Στην παρουσίαση, όμως, παρών ήταν και ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στην πρώτη «συνάντηση» των δύο ανδρών μετά το φιάσκο του ανασχηματισμού. Κατά πληροφορίες, δεν υπήρξε καμία επαφή των δύο.

Παρών, όμως, ήταν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο οποίος χαιρετήθηκε με τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια κάθισε πολύ κοντά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ακόμα, παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Το βιβλίο, καρπός είκοσι πέντε ετών έρευνας του κ. Αλέξης Παπαχελά, περιέχει αδημοσίευτο και σπάνιο υλικό για την επταετία που καθόρισε την ιστορική πορεία της χώρας. Φιλοξενεί μαρτυρίες πολλών πρωταγωνιστών και επικεντρώνεται στον ρόλο των αμερικανικών υπηρεσιών.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος οι πολιτικοί επιστήμονες Βασιλική Γεωργιάδου, Ηλίας Νικολακόπουλος, ο ιστορικός Ευάνθης Χατζηβασιλείου και ο συγγραφέας του βιβλίου Αλέξης Παπαχελάς. Παρενέβη διαδικτυακά ο ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης έκαναν οι δημοσιογράφοι Μαργαρίτα Πουρνάρα και Παύλος Τσίμας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA