Μενού
  • Α-
  • Α+

Απολύτως καθησυχαστικός αναφορικά με τη στατικότητα του κεντρικού κτιρίου της Βουλής καθώς και των υπόλοιπων υποδομών, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικές συντάκτες, στον απόηχο των ανησυχιών  που εξέφρασε ο καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης για πιθανώς επικίνδυνες ρηγματώσεις στο κτίριο.  

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για τη στατικότητα του κτιρίου και του γκαράζ της Βουλής. Το κτίριο είναι ασφαλές. Ούτε συναγερμός υπάρχει ούτε κίνδυνος», διαβεβαίωσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας και πρόσθεσε πως: « Κάθε έργο που έχει γίνει έχει ενισχύσει τη στατικότητα. Και το γκαράζ και το γυάλινο σκέπαστρο έχουν βελτιώσει την κατάσταση, δεν είναι δημιουργοί νέων προβλημάτων».

Ο κ. Τασούλας επισήμανε πως τον Ιούλιο του 2019 με τον σεισμό , η τεχνική υπηρεσία της Βουλής εκτίμησε ότι τα κτίρια είναι λειτουργικά. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι ρωγμές που είχαν προκληθεί, έχουν εντοπιστεί, είναι επιφανειακές αλλά η εξέλιξή τους παρακολουθείται με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο. Τόνισε, δε, ότι η κατασκευή του υπόγειου γκαράζ ενίσχυσε τη στατικότητα του κτιρίου.

«Ο κύριος καθηγητής χρησιμοποιεί στις διατυπώσεις του αρκετά συχνά το "μπορεί" και το "ίσως". Καλοδεχούμενες οι καλοπροαίρετες ανησυχίες. Τα έχουμε υπόψη μας όλα αυτά. Η μελέτη έγινε πριν 15 χρόνια», υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Σχετικά με την εισροή νερών στο χώρο του περιστυλίου κατά την πρόσφατη κακοκαιρία «Μπάλλος», ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι: «Με τέτοια βροχή θα απορούσα αν δεν έμπαινε. Κοιτάμε για να γίνουν στεγανοποιήσεις», ενώ αναφορικά με το μάρμαρο 150 ετών που κατέρρευσε στον εξωτερικό χώρο, σημείωσε ότι θα επανεξεταστούν με τη βοήθεια γερανού από αύριο εκ νέου τα αετώματα με το υπουργείο Πολιτισμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA