Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα δεδομένα έχουν προκύψει πλέον στο ΚΙΝΑΛ, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω διαγγέλματος που προβλήθηκε στη μέση των δελτίων ειδήσεων, κάνοντας λόγο για «Νέα Αλλαγή», αλλά και μια παράταξη που θα είναι πλέον πρωταγωνίστρια των εξελίξεων, «καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης».

Η φρασεολογία που επέλεξε ο πρώην Πρωθυπουργός παραπέμπει ευθέως στον αντίπαλο που είναι η Νέα Δημοκρατία, με τον πρώην Πρωθυπουργό να στοχεύει στην επαναπροσέγγιση των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που τα τελευταία χρόνια είχαν επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Ιδρύματος «Γιώργος Παπανδρέου» για τη δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού συμβολίζει τη συνέχεια τριών γενεών της οικογένειας στον πολιτικό χώρο της Κεντροαριστεράς.

Στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού συγκεντρώθηκαν στο ίδρυμα «Γιώργος Παπανδρέου» λίγο μετά τις 19.00 και την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου από την Κωνσταντινούπολη. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι κκ. Ρέππας, Καρχιμάκης, Σαχινίδης, Πεταλωτής και Ελενόπουλος, στους οποίους ο κ. Παπανδρέου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κατέβει στην εσωκομματική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ.

Αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε τηλεφωνικά με τη Φώφη Γεννηματά και την ενημέρωσε για την απόφασή του. Όπως έλεγαν συνεργάτες της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, «η Φώφη Γεννηματά του ευχήθηκε καλή επιτυχία όπως και σε όλους τους υποψηφίους». Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε και τον κ. Καπετανάκη που είναι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚΑΠ, ενώ αύριο αναμένεται να καταθέσει το φάκελο με τις υπογραφές μελών που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Το «come back» του πρώην πρωθυπουργού είναι ένα γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής που έχουν προγραμματιστεί στις 5 Δεκεμβρίου. Ο κ. Παπανδρέου διαθέτει το πιο βαρύ πολιτικό όνομα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, διαθέτει όμως και μια έντονα φορτισμένη κυβερνητική θητεία. Εχει διατελέσει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2004 – 2012, οδηγώντας το στην εξουσία το 2009 με 44% και λίγα χρόνια μετά, το 2015, επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου, ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ, διασπώντας ουσιαστικά την παράταξη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσης αντιδράσεις από τους υπόλοιπους υποψήφιους αρχηγούς. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να κάνει αύριο, Πέμπτη (21/10) δήλωση λίγο πριν καταθέσει τις υπογραφές που έχει συλλέξει στην Επιτροπή, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος από τα Χανιά υποστήριξε πως «δεν θα ασχοληθώ με άλλους υποψηφίους ή ανθρώπους που σκέφτονται να κατέβουν. Δίνω μια μάχη πολιτικής συμμετοχής μεγάλης αλλά όχι μάχη χαρακωμάτων και προσωπικών αντεγκλήσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου που έχει συλλέξει τις υπογραφές θα μιλήσει αύριο (21/10) με τους στενούς του συνεργάτες και θα αποφασίσει για το τι θα πράξει, ενώ Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης συνεχίζουν κανονικά την προεκλογική τους καμπάνια με εμφανίσεις σε ΜΜΕ και περιοδείες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA