Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 6:00 το απόγευμα εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, οι οποίες με την οριστικοποίηση της συμμετοχής του Γιώργου Παπανδρέου στην κούρσα για την διεκδίκηση του προεδρικού θώκου, παίρνουν νέα τροπή. Ο πρώην πρωθυπουργός, που περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή να διαπιστώσει εάν προτίθεται κάποιος από τους 6 συνυποψηφίους να αποσύρει τη συμμετοχή του από την εκλογική διαδικασία, ανακοίνωσε τελικά την υποψηφιότητά του και σε χρόνο dt συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Παπανδρέου συγκέντρωσε πάνω από 12.000 υπογραφές, ενώ στο πλευρό του τάσσονται και πάνω από 70 μέλη της κεντρικής επιτροπής, αλλά και βουλευτές του κόμματος. Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους υποψήφιους, οι Νίκος Ανδρουλάκης κι Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθαρίζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποσυρθούν από την κούρσα διαδοχής, ενώ την ίδια στάση φέρονται να τηρούν οι Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή των Βασίλη Κεγκέρογλου και Χάρη Καστανίδη.

Ο κ. Κεγκέρογλου είχε δηλώσει ότι αν τελικά κατέβει ο Παπανδρέου ίσως αναθεωρήσει τη θέση του, ωστόσο, διατείνεται ότι δεν θα κάνει πίσω ούτε αυτός. Το ίδιο ισχύει και για τον Χάρη Καστανίδη, ωστόσο, το γεγονός ότι αυτοί που τον στηρίζουν προέρχονται κατά το ήμισυ από το «παπανδρεϊκό μπλοκ» ίσως τον κάνουν κι αυτόν να αναθεωρήσει. «Θα παραμείνω σταθερός στην υποψηφιότητά μου και για τις 5 και για τις 12 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο κ. Καστανίδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ωστόσο, μένει να αποδειχθεί αν τελικά θα εμείνει σ' αυτή του τη θέση.

Σε κάθε περίπτωση, στις 6:00 το απόγευμα θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο, καθώς θα γνωρίζουμε με κάθε επισημότητα ποιοι θα είναι τελικά αυτοί που θα μπουν στο... χορό της κάλπης της 5ης Δεκεμβρίου.

Λοβέρδος: «Θα διαλύσω το... σύμφωνο ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ-Βαρουφάκη»

Τις τελευταίες ώρες πάντως, μονοπωλεί τις συζητήσεις η τοποθέτηση Λοβέρδου το πρωί της Πέμπτης (21/10) στο ραδιόφωνο του Alpha, ο οποίος μίλησε για τον πόλο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-Βαρουφάκη που φαίνεται να δημιουργείται για να «χτυπήσει» την κυβέρνηση, λέγοντας ότι αν εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος, θα διαλύσει αυτή τη φερόμενη «συνεργασία» και θα επιχειρήσει να φέρει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, όπως είχε πει σε δήλωσή του προ ημερών (σ.σ.: Την επομένη της νίκης μου, θα είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ). «Θέλω ένα κόμμα που δεν θα είναι δεκανίκι» είπε και ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνέπραττε ούτε με τη Νέα Δημοκρατία για μια ενδεχόμενη πολιτική σύμπραξη συγκυβέρνησης.

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργο Πεταλωτή η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού είναι διαφορετική ενώ μοιρασμένη εμφανίζεται η  κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ. «Χρειάζεται ανατροπή και νομίζω η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου και με τη δυναμική που φέρνει θα είναι μία ανατροπή», «οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι εξαιρετικοί, χρειάζεται όμως κάτι διαφορετικό και το διαφορετικό είναι ο Γιώργος Παπανδρέου», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπανδρέου μετέτρεψε την προεκλογική κούρσα... γρίφο για δυνατούς λύτες με τους δημοσκόπους να μην μπορούν να «δουν» ξεκάθαρη εικόνα, μιας και οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ είναι πλέον... πλοήγηση σε αχαρτογράφητα νερά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA