Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μία άτυπη δημοσκόπηση διεξάγονται οι ενέργειες για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, οπότε και θα μάθουμε ποιος τελικά θα είναι ο νέος πρόεδρος στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά για λόγους υγείας. Οι έξι υποψήφιοι κατέθεσαν τις υπογραφές και τα στοιχήματα στο παρασκήνιο αρχίζουν... Λίγες μόλις ώρες και πάνω στη λήξη του χρόνου για την κατάθεση των υπογραφών, Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης προηγούνται στην κούρσα διαδοχής. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, έπειτα από ένα θρίλερ για το αν θα κατέβει τελικά υποψήφιος ή όχι, ένα 24ωρο πριν από τη λήξη για τη συλλογή των υπογραφών, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος με σύνθημα τη «νέα αλλαγή». Το στρατόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου κατέθεσε στην επιτροπή 83 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής, όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος, και ενημέρωσε τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ ότι έχει συγκεντρώσει πάνω από 20.000 υπογραφές μελών και φίλων. 

Από την άλλη, ο Νίκος Ανδρουλάκης με σύνθημά του «ελάτε να προχωρήσουμε μαζί, κοιτάζοντας μπροστά», ανακοίνωσε 20.000 υπογραφές και 110 από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη. Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!», σημείωνε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ανακοίνωσή του. 

Πάντως, η μάχη για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ θα είναι σκληρή, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε γνωστό ότι συγκέντρωσε 22.100 υπογραφές. Ετσι, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι υποψήφιοι θα δώσουν αγώνα για το ποιος τελικά θα είναι αυτός που θα αναλάβει την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, μετά την απομάκρυνση της Φώφης Γεννηματά.

Το απροσδόκητο τετ α τετ Παπανδρέου - Ανδρουλάκη στη Χαριλάου Τρικούπη 

Μάλιστα, με την ανακοίνωση των υπογραφών Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης είχαν ένα σύντομο τετ α τετ στη Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, ο Γιώργος Παπανδρέου έμπαινε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και ο Νίκος Ανδρουλάκης έμπαινε. Τότε, οι δυο τους συνομίλησαν για λίγο σε καλό κλίμα και έδωσαν την υπόσχεση να γίνει ένας αγώνας για την παράταξη «φιλικός και αγαπημένος». Αλλωστε και οι δύο τονίζουν ότι το ζητούμενο είναι το μέλλον της παράταξης. 

Κατέθεσαν υπογραφές και Χρηστίδης, Λοβέρδος, Γερουλάνος, Καστανίδης

Την Πέμπτη κατέθεσε τις υπογραφές και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. Οπως ανακοίνωσε ο κ. Χρηστίδης, συγκέντρωσε 7.000 τιμητικές υπογραφές. «Ενα ευχαριστώ είναι λίγο. Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας: - για κοινωνική δικαιοσύνη - για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία - για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενιά - για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ' τους γονείς τους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του.

Στις 6.245 ανέρχονται οι υπογραφές που κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος. Όπως αναφέρει ο ίδιος σε γραπτή του δήλωση «φίλες και φίλοι, κατέθεσα στην επιτροπή εκλογικής διαδικασίας (ΕΔΕΚΑΠ), 6.245 υπογραφές πολιτών από όλη τη χώρα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Πολίτες, που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας».

«Μπροστά μας έχουμε σχεδόν 2 μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους», επισημαίνει ακόμη ο κ. Γερουλάνος. «Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι», καταλήγει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. 

Με ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε γνωστό πως συνολικά οι υπογραφές που συγκέντρωσε μέχρι την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, είναι 22.100.

Με 8.393 υπογραφές που κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής 15ης Οκτωβρίου ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός, Χάρης Καστανίδης έκανε πράξη την υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Αποσύρθηκε από τη μάχη ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου απέσυρε τη συμμετοχή του από τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ κι έκανε πράξη την πρόθεσή του να κάνει... χώρο στον Γιώργο Παπανδρέου, σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός θα κατέβαινε υποψήφιος για την προεδρία. Ετσι, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων-υπογραφών, ο βουλευτής Ηρακλείου απέσυρε την υποψηφιότητά του. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε:

«Προτεραιότητα μου η ενότητα, η μαζική συμμετοχή και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η υποψηφιότητά μου, αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την ασθένεια της προέδρου μας, στόχευσε να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, όπως την διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά αλλά και να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Οπως είχα δηλώσει με ειλικρίνεια και παρρησία, έγκαιρα και δημοσίως, η υποψηφιότητα του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Αξιολογώντας, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, η απόφασή μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική κι απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA