Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αδωνις Γεωργιάδης: Ιστορική η συμφωνία για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσω θα λειτουργούν και τα τρία ναυπηγεία της χώρας, υποστήριξε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Στόχος όπως είπε είναι η εφαρμογή της πρότασης από την Άνοιξη

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Ιστορικής σημασίας για τη χώρα μας, χαρακτήρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τη συμφωνία για τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης η συμφωνία αυξάνει σημαντικά την επαναλειτουργία των ναυπηγείων καθώς και την αποπληρωμή δεδουλευμένων στους εργαζομένους.

«Χθες πετύχαμε ιστορική συμφωνία, καθώς ο μεγαλύτερος όμιλος στην Ευρώπη αποφάσισε να συμπράξει συνεταιρισμό με την εταιρεία ONEX για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Στόχος είναι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να έχει κατατεθεί η πρόταση στο δικαστήριο, ώστε από άνοιξη - αν η ελληνική Δικαιοσύνη το εγκρίνει - να προχωρήσει η εφαρμογή του με καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους κι επενδύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στη Βουλή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε πως όταν ο ίδιος και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης ανέλαβαν το υπουργείο βρήκαν τρία ναυπηγεία κλειστά επί δεκαετίες και ανέλαβαν την ευθύνη να επαναλειτουργήσουν.

«Όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσουμε θα έχουμε τρία ναυπηγεία που λειτουργούν. Αυτή την Ελλάδα ονειρευόμαστε. Η Ελλάδα των επενδύσεων, της εργασίας, της παραγωγής. Είναι από μόνη της η είδηση, μια πολύ μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία, στους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό», σημείωσε ο ίδιος.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Άδωνις Γεωργιάδης #ναυπηγεία #εργαζόμενοι #Υπουργείο Ανάπτυξης

Best of Internet