Μενού
  • Α-
  • Α+

Διήμερη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει τελικά η Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος θα αφιχθεί στη χώρα μας ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Οπως ενημέρωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, η κυρία Μέρκελ, θα δειπνήσει το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συναντηθεί και το πρωί της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα παραχωρήσουν και συνέντευξη Τύπου στις 12:30.

Οπως ανακοίνωσε η κυρία Ντέμερ, η Ανγκελα Μέρκελ θα αφιχθεί στη χώρα μας το μεσημέρι της εθνικής επετείου, ενώ σύμφωνα με την καγκελαρία, κατά τη συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και η οικονομική συνεργασία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, την Παρασκευή, θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα συναντήσει και νέους εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το μεταναστευτικό θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συναντήσεων, η κυρία Ντέμερ αναφέρθηκε στις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ σχετικά με την δευτερογενή μετανάστευση, τόνισε ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Σημαντικό κεφάλαιο στην πορεία της η Ελλάδα

Η Ελλάδα, ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην πορεία της Γερμανίδας καγκελάριου στο τιμόνι της χώρας της. Η ίδια μάλιστα, πριν από λίγους μήνες, αναγνώρισε ως τη δυσκολότερη στιγμή της θητείας της όταν ζήτησε πολλές θυσίες από τους Ελληνες, στο πλαίσιο των προγραμμάτων σταθεροποίησης. Η ίδια είχε θερμότερες ή όχι και τόσο θερμές σχέσεις με όλους τους πρωθυπουργούς μετά τον Κώστα Καραμανλή, με κορυφαία ίσως αυτή που διατήρησε με τον Αλέξη Τσίπρα, καίτοι προέρχονταν από εντελώς διαφορετικές αφετηρίες και η σχέση τους ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες.

Η κυρία Μέρκελ, λοιπόν, θα επιστρέψει για μια τελευταία φορά στην Ελλάδα ως καγκελάριος και θα συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ μένει να φανεί πόσο εκτενές θα είναι το πρόγραμμα της. Την πρόσκληση απηύθυνε ο κ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία και έγινε αποδεκτή. Βεβαίως, στην Αθήνα περιμένουν να δουν ποια θα είναι η σύνθεση της νέας γερμανικής κυβέρνησης ως προς τις ισορροπίες ισχύος, ποιοι θα πάρουν κρίσιμα υπουργεία, όπως το Οικονομικών και το Εξωτερικών, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν σπουδαίες προσδοκίες για ραγδαία αλλαγή πολιτικής στα καίρια μέτωπα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA